Ziggo lanceert samen met Sport1 gratis sportzender

Ziggo lanceert samen met Sport1 gratis sportzender

Geschreven door Daniël Schalk

Ziggo en Sport1 komen met een gratis sportzender voor alle klanten van Ziggo, dat meldt het AD donderdag. De nieuwe sportzender zou Ziggo Sport gaan heten en zal Spaans voetbal en Formule 1-races gaan uitzenden. Sport1 heeft de uitzendrechten op deze sportevenementen.

Volgens het dagblad komt de nieuwe sportzender Ziggo Sport nog dit jaar beschikbaar voor alle ruim 4 miljoen klanten van Ziggo. De deal is mogelijk doordat televisieaanbieder Ziggo en Sport1 sinds enige tijd vallen onder hetzelfde moederbedrijf, 's werelds grootste kabelbedrijf Liberty Global.

Het AD spreekt van “een enorme slag” in de strijd van Ziggo tegen concurrent KPN. Sportpresentator Jack van Gelder moet een belangrijk gezicht worden van Ziggo Sport. Van Gelder maakte onlangs de overstap van nieuwsomroep NOS, waar hij sportprogramma’s presenteerde, naar Sport1.

De komst van Ziggo Sport betekent niet het einde van de decoderzenders die onder Sport1 vallen. Deze zenders blijven bestaat voor de mensen die geen klant zijn bij Ziggo. De grootste concurrent van Sport1, FOX Sports, ging onlangs een samenwerking aan met SBS6 voor de Champions League.