Rob Hadders wint De Slimste Mens

Rob Hadders wint De Slimste Mens

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het is Rob Hadders gelukt om De Slimste Mens te winnen. Dat bleek uit de finale, die vrijdagavond werd uitgezonden op NPO 2. Gedurende de verschillende rondes bleek al snel dat het zou gaan tussen Rob en Kees van Amstel. Tijdens de finales speelde Rob het zo handig, dat hij dé winnaar van het seizoen is geworden.

Kees werd gezien als de grootste kanshebber op de overwinning. In het afgelopen seizoen bleek dat hij de beste speler was. Met de overwinning van Rob komt er een einde aan de zomerreeks van de kennisquiz. Naast Kees was Niña Weijers ook te zien in de finale. Zij viel vlak voor de eindfinale al af.

De winnaar van de wintereditie, Peter Hein van Mulligen, reikte de bokaal uit aan de kersverse winnaar. Hij wist in de winter van 2019 de kennisquiz op zijn naam te zetten. In de winter (van 2018/2019) was De Slimste Mens ook al een kijkcijfersucces. Net als het huidige seizoen. Iedere aflevering wist meer dan één miljoen kijkers te bereiken.

NPO 2 zal De Slimste Mens nog gaan missen. Vanaf aanstaande maandag start een nieuwe reeks van Per Seconde Wijzer. Deze kennisquiz zal iedere maandag tot en met donderdag vanaf 19.50 uur te zien zijn. Op vrijdag is Astrid Joosten weer te zien met haar kennisquiz, 2 voor twaalf. Dat is overigens om 20.25 uur te zien.

Je kunt De Slimste Mens terugkijken via Gids.tv.

Foto: KRO-NCRV / Stijn Ghijsen