Finalisten De Slimste Mens zijn bekend

Finalisten De Slimste Mens zijn bekend

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Donderdagavond was de halve finale van De Slimste Mens te zien. In de halve finale speelden Paul de Munnik, Niña Weijers en Rob Hadders tegen elkaar. Van deze drie spelers kunnen er maar twee door naar de finale van vanavond. In ieder geval is er één finalist bekend. Kees van Amstel is de beste speler van het seizoen en staat hiermee direct in de finale.

Het leek er in het begin op alsof Paul de finale zou halen. Maar hij werd ingehaald door zowel Niña als door Rob. Na de vierde ronde werd duidelijk dat Niña de finale zou gaan halen. Zij wist na de vijfde ronde de meeste seconden te verdienen. In totaal speelde zij 250 seconden bij elkaar. Rob scoorde er in totaal 211 en Paul had er 160.

Maar wie mocht er met Niña mee naar de finale? Dat werd beslist in de finale van donderdagavond. Rob speelde de finale tegen Paul. Het leek er sterk op alsof Paul de finale zou winnen. Maar niets was minder waar. Met een klein verschil wist Rob uiteindelijk de tijd van Paul op nul seconden te brengen. Daarmee is hij de derde finalist voor de laatste aflevering van vanavond.

Onlangs verscheen op Instagram een bericht dat Paul de finale zou hebben gewonnen. Dat verhaal blijkt nu niet waar te zijn. Paul is donderdagavond afgevallen en staat dus niet in de finale. Niña, Rob en Kees zullen wel te zien zijn in de finale. Welke speler wint de zomereditie van de populaire kennisquiz? Daarmee krijgt Peter Hein van Mulligen een opvolger. Hij wist namelijk de wintereditie, eerder dit jaar, op zijn naam te zetten.

Het huidige seizoen van De Slimste Mens kan terugkijken op een succesvol seizoen. Iedere werkdag stemden er meer dan één miljoen mensen af op NPO 2. Het leverde de kennisquiz iedere dag een mooie notering op in het kijkcijferoverzicht. Er was zelfs een dag dat De Slimste Mens boven het NOS Journaal van 20.00 uur wist te eindigen.

De finale van De Slimste Mens is vanavond om 20.25 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2. Je kunt De Slimste Mens terugkijken via Gids.tv.

Foto: KRO-NCRV / Stijn Ghijsen