Dit is de winnaar van wintereditie De Slimste Mens
Bron: KRO-NCRV / Stijn Ghijsen

Dit is de winnaar van wintereditie De Slimste Mens

Geschreven door Daniël Schalk

RTL Nieuws-journaliste Marieke van de Zilver heeft De Slimste Mens gewonnen. De beste spelers van de wintereditie stonden vrijdagavond recht tegenover elkaar. Zo was daar Khalid Kasem. Hij wist deze week meerdere aflevering door te komen. Marc de Hond wist zich donderdag al te plaatsen voor de finale. 

De ontknoping was onwijs spannend. De eindstrijd ging tussen Marieke en Khalid, nadat Marc afviel. Na een zinderende finale kwam Marieke als beste uit de bus en won de wintereditie van De Slimste Mens. Zij volgt hiermee Rob Hadders op. Hij wist afgelopen zomer het populaire spelprogramma te winnen.

Het tv-programma is sinds haar comeback op de Nederlandse televisie in 2012 een groot succes op NPO 2. Waar het programma in 2009 bij RTL4 van de buis verdween vanwege tegenvallende kijkcijfers, zaten er dit voorjaar iedere avond weer ruim 1,3 miljoen mensen klaar voor Phillip Freriks en Maarten van Rossem.

Met het einde van de finale komt er ook een einde aan De Slimste Mens. Althans voorlopig dan, in de zomer keert het spelprogramma terug voor een nieuw seizoen. Dan wordt er opnieuw gezocht naar de speler met de meeste algemene kennis.