The Masked Singer: Monsterknuffel

The Masked Singer: Monsterknuffel

Geschreven door Sebastiaan Boers

Vrijdagavond zat ik weer klaar voor een nieuwe aflevering van The Masked Singer. Opnieuw gingen zes Bekende Nederlanders (BN’ers) in een pak zingen. De grote vraag is natuurlijk: wie zit er in het pak? Na vorige week ben ik helemaal fan van deze lichtelijke hysterische show. Hieronder geef ik mijn ideeën over de BN’ers die schuilgaan in de pakken.

Het eerste optreden was van De Neushoorn. Zijn hints gaven al vrij veel prijs. Zo is hij populair in het buitenland en heeft hij zijn studie opgegeven. Daar zou je niet veel aan hebben, maar toch onthield ik dat. Tijdens het optreden kwam vrijwel meteen de naam ‘Tim Douwsma’ bij mij op. Hij is populair in het buitenland vanwege de puntentelling op het Songfestival.

De Eenhoorn mocht als tweede optreden. Nu moet ik zeggen dat ik het nu vrij lastig vond. De stem kwam mij niet meteen heel bekend voor. Het moest gaan om een ‘showpony’. Carlo Boszhard gaf aan dat het Chantal Janzen zou kunnen zijn. Dat denk ik eerlijk gezegd niet. Loretta Schrijver dacht aan Birgit Schuurman, het zusje van Katja. Ik moet daar nog even over nadenken. Ik vind het nog even lastig.

Optreden drie was er voor De Aartsengel. Een heel eng pak moet ik eerlijk zeggen. Daar kon je nog niets over zeggen. Toen de hints kwamen begon ik al ideeën te krijgen. Zo houdt de BN’er van kroketten en is gek op wilde dieren. Na een tijdje kwam de naam van Catherine Keyl naar boven. Op Twitter kwam haar naam ook meerdere malen voorbij. Hoe zal Viola Holt hiernaar gekeken hebben?

Het vierde optreden was voor De Papegaai. In een prachtig pak begon een man te zingen. Het ging om iemand met een artiestennaam omdat ze in het buitenland moeite hebben met zijn echte naam. Nu heb ik al promo’s voorbij zien komen. Daar dacht ik meteen de stem van Eddy Zoëy te herkennen. Na het optreden bleef ik bij dat idee. Dit moet Eddy Zoëy gewoon zijn!

Daarna volgde een vrij lastig optreden. De Hond zong een nummer van Lady Gaga, wat het allemaal niet makkelijker maakte. Zo zou ze meedoen aan een talentenjacht, is een bekende in een soap en heeft iets met Zwarte Magica? Op Twitter komt de naam Joke Bruijs meerdere malen voorbij. Dat zou zomaar eens waar kunnen zijn. Ze speelde namelijk in Goede Tijden, Slechte Tijden. Het is een optie die ik zeker openhoud.

Het zesde en laatste optreden was voor Het Monster. Het leek even op een vrouwelijke kandidate, maar het was gewoon een man! Loretta was helemaal in de war van dit bizarre optreden. Ik vond het ook vrij lastig. De hints waren voor mij ook niet helemaal duidelijk. De naam Rick Brandsteder zag ik vaak voorbijkomen. Ik geloof niet dat het Rick is, maar aan de andere kant?

Toen gebeurde er iets magisch. Misschien wel hét mooiste televisiemoment van 2019! Loretta mocht Het Monster een knuffel geven. Zoiets liefs en moois heb ik in tijden niet gezien. Nu overdrijf ik een beetje, maar ik heb er wel onwijs van genoten. Het hele programma is echt om van te smullen. Ik wil echt, net als veel andere mensen, weten wie er in de pakken zit.

De Aartsengel kreeg van het publiek de minste punten. Dat houdt in dat ze meteen uit de race is. Zij moest zich meteen onthullen. Nadat haar masker afging, kwam Catherine inderdaad naar voren. Het team van Carlo en Loretta hadden het goed geraden. Het team van Gerard Joling en Buddy Vedder zat er, helaas, naast.

The Masked Singer is echt een programma voor de vrijdagavond. Ik ging er helemaal in op en wilde maar wat graag mee raden. Ik kan nu al uitkijken naar volgende week vrijdag. Hier wordt weer over gesproken! ‘Heb jij dat ook gezien?’ ‘Catherine die meedeed, bijzonder hé?’ ‘Wat gaan ze volgende week doen?’

The Masked Singer is iedere vrijdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Foto: RTL