Dít is de winnaar van de Gouden Televizier-Ring 2022
Bron: Televizier / Nathan Reinds

Dít is de winnaar van de Gouden Televizier-Ring 2022

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Even Tot Hier heeft donderdag tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in Koninklijk Theater Carré de felbegeerde Gouden Televizier-Ring 2022 gewonnen. Het NPO 1-programma wist met 70 procent van de stemmen de twee concurrenten De Bevers (RTL5) en Het Jachtseizoen (SBS6) achter zich te laten.

Er was dit jaar veel kritiek op de genomineerden. AD-recensent Angela de Jong verklaarde de Gouden Televizier-Ring failliet vanwege de nominaties van De Bevers en Het Jachtseizoen. Beide shows trekken niet veel kijkers, maar hebben wél fanatieke fans. Zo won Voetbal International in 2017 ook de Ring.

Vorig jaar ging de prijs voor beste televisieprogramma naar de documentaireserie De Kinderen van Ruinerwold van Jessica Villerius. In 2020 won Over Mijn Lijk met presentator Tim Hofman. De Televizier-Ring wordt sinds 1964 uitgereikt. Tot en met 1996 konden alleen lezers van de televisiegids Televizier stemmen.

De afgelopen vijf winnaars:

  • 2021: De kinderen van Ruinerwold
  • 2020: Over Mijn Lijk
  • 2019: Chateau Meiland
  • 2018: Beau Five Days Inside
  • 2017: Zondag met Lubach

Showbizznetwork.nl brengt je 24/7 alle ins en outs over jouw favoriete tv-programma’s. Niks missen? Volg ons dan voor de laatste updates op Facebook, Twitter en Instagram!