Terug naar 2019: Tv-koningin naar SBS6 & Nederland wint Songfestival

Terug naar 2019: Tv-koningin naar SBS6 & Nederland wint Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Het is 2020, dus er is weer een decennium voorbij. Het is de hoogste tijd om de jaren 10 voorgoed achter ons te laten, maar niet voordat wij nog één keer hebben teruggeblikt. Elke dinsdag staan de showbizz-gebeurtenissen uit een ander jaartal in de spotlights, vandaag is dat 2019.

Tv-koningin naar SBS6

Na tien jaar vertrekt Linda de Mol bij RTL om haar broer John te helpen bij SBS6. Sinds het uitkopen van Sanoma uit SBS in 2017 werkt John de Mol hard om van SBS6 een succesvolle familiezender te maken. In januari 2019 maakt zijn zus Linda de langverwachte overstap naar SBS6. Linda gaat niet alleen aan de slag als presentatrice bij SBS6, maar wordt ook de baas over vrouwenzender Net5. Haar eerste project is de vrouwentalkshow Ladies Night, waarvoor zij Merel Westrik bij RTL vandaan haalt. Haar broer John haalt ook Wendy van Dijk en Patty Brard naar zijn Talpa Network.

Duncan wint Songfestival

Nederland heeft na 44 jaar éindelijk weer het Songfestival gewonnen. Op zaterdag 18 mei wint de vooraf relatief onbekende singer-songwriter Duncan Laurence in Tel Aviv de 64ste editie van het Songfestival. Duncan is in de weken voorafgaand aan het Songfestival bij de bookmakers al de grote favoriet. De win kans van Nederland stijgt in de dagen voor het Songfestival tot maar liefst 40%. Tijdens de finale staat Duncan met 50% win kans bij de bookmakers bovenaan. Door de winst van Duncan mag Nederland het Songfestival het jaar daarop organiseren, maar door het coronavirus wordt het Songfestival in 2020 afgelast. In 2021 mag Rotterdam alsnog het evenement hosten.

Excentrieke Meilandjes

Het eerste succes van het nieuwe SBS6 is de realityserie Chateau Meiland. Heel Nederland is in de ban van de excentrieke Martien Meiland, die met zijn gezin naar Frankrijk emigreert om een chateau te beginnen. Miljoenen mensen volgen de verbouwing van het chateau en zien de familie Meiland elke dag ‘wijnen, wijnen, wijnen’. Het succes wordt bekroond met de Gouden Televizier-Ring. De Meilandjes laten Beste Zangers en Expeditie Robinson tijdens het Gala ver achter zich. Martien richt zich in zijn speech tot SBS6. “Wij hebben jullie uit het slijk getrokken”, zegt de realityster.

Met het jaar 2019 zit onze terugblik op de jaren ’10 erop. Dit was de allerlaatste editie. Bedankt voor het lezen!