Toren C zoekt mensen met de ‘Toren C Factor’

Toren C zoekt mensen met de ‘Toren C Factor’

Geschreven door Sebastiaan Boers

Binnenkort worden de deuren van Toren C weer geopend. In het nieuwe seizoen kruipen Margôt Ros en Maike Meijer weer in de huid van ruim veertig verschillende typetjes. Nu zijn de beide actrices op zoek naar een nieuwe medespeler.

In een oproep, die op verschillende kanalen te zien is, zoeken zij mensen die de ‘Toren C Factor’ hebben. Deze mensen mogen hun favoriete typetje na gaan doen. Dat mogen zij vervolgens opnemen en doorsturen naar de reactie van Toren C. De leukste inzending maakt kans op een rol in het nieuwe seizoen.

So You Think You Can Toren C, zo noemt één van de personages het. Meedoen kan alleen, maar mag ook met meerdere collega’s. Het meedoen kan nog tot en met 31 oktober 2019. Dan wordt er gekeken naar de beste inzendingen van de kijkers thuis.

De twee ‘tienermeisjes’ worden het vaakst nagedaan. Zij bewaken vrijwel altijd de lift. De magische woorden ‘wat erg’ zijn bijna dagelijks te horen. Het leverde vaak hilarische televisie op. Vooral acteur Albert Jan van Rees wordt altijd in de maling genomen door de ‘tienermeisjes’.

Er zijn ook veel gastacteurs en actrices te bewonderen. Zo is Ilse Warringa één van de ‘vaste’ gastactrices. Zo duikt zij af en toe op in het kantoorleven. Ilse scoorde ook met haar eigen serie, De Luizenmoeder, hoge ogen. Naast Toren C was Ilse meerdere malen in de TV Kantine te bewonderen. Daar nam ze de rol van Ilse DeLange vaak op zich.

Voor iedereen die meer informatie wil over de ‘Toren C Factor’ kan terecht op de website van de VPRO. Meedoen kan heel eenvoudig via Instagram. Daarvoor is de hashtag #torencfactor in het leven geroepen. Mensen die niet actief zijn op Instagram, kunnen hun gemaakte filmpje ook eenvoudig via de mail versturen.

Foto: VPRO