Thuisopdracht LEGO Masters: Wie bouwt de allerhoogste LEGO-toren?
Bron: Instagram

Thuisopdracht LEGO Masters: Wie bouwt de allerhoogste LEGO-toren?

Geschreven door Ganpat Berrevoets

Elke week worden de kijkers van LEGO Masters uitgedaagd om mee te doen aan de thuisopdracht. Wij maken iedere week een selectie van de meest spectaculaire LEGO-bouwwerken. Deze week was de opdracht: bouw een zo hoog mogelijke toren.

We starten met de superleuke toren en een goed verhaal van het 6-jarige zoontje van @gravinvliegendefiets. Een gevangen prinses, hoog in een toch zeker wel stabiele LEGO toren met reddende ridders en razendsnelle ninja's! Die combinatie van ridders en ninja's van Ninjago: heel origineel! Supertof dat je ons getagd hebt! 

Voormalig LEGO-Master deelneemster Evelien laat op haar Instagram Brick A Day zien dat ze het nog steeds kan. Deze keer niet met LEGO, maar met Duplo! Een toren die reikt tot aan de tweede verdieping van haar huis. Er leuk gedaan met die Duplo poppetjes op elke etage van de toren.

De kinderen van @annetvkk, Kalle en Elzemiek hebben samen hard gewerkt aan hun geweldig LEGO-toren met hele lang spits! Knap werk en wat zo bijzonder is, is dat jullie toren in het 'water' is gebouwd.

Hidde heeft heel goed opgelet bij LEGO Masters. Hoe bouw je een stevig toren? Dat doe je met drie pilaren. Het is hem geluk om er één van 3,29 meter te maken. Je mag je met recht een LEGO Master noemen!

Een hele vrolijke Duplo-toren met klok en al is toch wel deze, die @dekker_henny postte. Naar mijn mening, een toren met hoge speelfactor! Heel tof gedaan!

Niet de hoogste, maar wel een mooie oplopende plafondkrabber. Die van @qusch1 mag er zijn. Heel erg leuk gedaan met die minifiguren. Maar wat nog wel het mooiste is, is de overloop van kleuren. Het is dan wel niet de hoogste, maar met 2,23m, staat die toch maar goed en stevig overeind, ondanks dat die draak hem wil beklimmen.

De toren van @jonaretel doet me denken aan het Empire State Building in New York. Lengte is 3,65 meter! De constructie is technisch gezien goed doordacht en stevig. Het is alleen de vraag of het massief gebouwde bovenstuk niet te zwaar wordt, maar zo te zien blijft ie staan. Knap werk!

De minifigurentoren van @saschaadegroot wint duidelijk originaliteitsprijs! Wat ontzettend leuk bedacht en uitgevoerd! Dat gouden blokje doet het hem wel hoor.

Winnaars voor ons van deze keer zijn Tim en Martijn. Brendavanduijn laat zien hoe Tim op een trapje druk aan het bouwen is om zijn toren nog hoger te krijgen. Het is dan wel niet de hoogste toren, maar misschien toch wel de meest creatieve en speelse! Gefeliciteerd!

Jouw bouwwerk hier volgende week terugzien? Tag @showbizznetwork in je Instagram-post! Of deel je eigen LEGO-creaties in onze Facebook-groep én praat mee over de uitzendingen!