Superkids gaat van start bij SBS6

Superkids gaat van start bij SBS6

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Vanaf vanavond is de talentenjacht voor jonge kinderen, Superkids, te zien bij SBS6. De talentenjacht was voorheen te zien bij RTL 4, maar is inmiddels verhuisd. In Superkids wordt gezocht naar hét jonge talent van Nederland. Dat kan zang zijn, dat kan dans zijn of iets totaal anders. Niets is te gek en alles kan voorbijkomen.

De presentatie is wederom in handen van Wendy van Dijk en Johnny de Mol. Beide sterren zijn overgestapt van RTL naar SBS en verhuisden mee met de talentenjacht. Het wordt voor Wendy haar derde programma voor SBS. Zo was zij te zien in Flirty Dancing en Dance Dance Dance.

De jury van Superkids ziet er wel even anders uit. Bij RTL zaten onder andere Carlo Boszhard en Angele Schijf achter de jurydesk. Bij SBS zijn Gordon, Maan, Wibi Soejardi en Juvat Westendorp te zien. Zij zullen nu de jonge talenten gaan voorzien van commentaar.

Daarna komt SBS met een soort eigen versie van Ik Vertrek; Wij emigreren. In het nieuwe programma worden mensen gevolgd door de camera’s van SBS. Het gaat om mensen die op punt staan om een nieuw avontuur aan te gaan. Zo zijn er mensen die het geluk buiten de grenzen van Nederland op zoeken. Zij willen bijvoorbeeld een eigen Bed and Breakfast beginnen.

Het programma doet veel denken aan de hit van AVROTROS, Ik Vertrek. Hier deed SBS-ster Martien Meiland al eens aan mee. Mede dankzij dat programma is Martien een bekende Nederlander geworden. Zijn nieuwe reallife serie, Chateau Meiland, werd een grote hit voor SBS. Iedere maandagavond zaten er meer dan één miljoen mensen klaar voor het programma.

Of SBS nu gaat scoren met een eigen versie van Ik Vertrek, is nog even de vraag. Het staat namelijk recht tegenover Bankgiro Miljonairs van RTL 4. Robert ten Brink is namelijk terug met een nieuw seizoen van het bekende spelprogramma met de vijftien vragen. Daarnaast is bij NPO 1 de derde aflevering van Even tot hier te zien.

Superkids is iedere zaterdagavond om 20.00 uur te zien bij SBS6.
Wij emigreren is iedere zaterdagavond om 21.30 uur te zien bij SBS6.

Foto: William Rutten