Showbizznetwork weekoverzicht - week 40 - 2015

Showbizznetwork weekoverzicht - week 40 - 2015

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Deze week waren de bekendmaking van de genomineerden voor de Televizier-Ring, het 25 jarig jubileum van Goede Tijden, Slechte Tijden, de opvolger van het BNN-programma De Lama’s en de bekendmaking van een tweede seizoen voor Lekker Nederlands in het nieuws.

Ook deze week hebben wij de hoogtepunten van afgelopen week voor jou op een rijtje gezet in het Showbizznetwork weekoverzicht. Wij zijn ook deze week benieuwd naar wat jullie het hoogtepunt van de week vonden. Daarom staat ook in het Showbizznetwork weekoverzicht van week 40 de vraag ‘wat is jou hoogtepunt?’ centraal.

Streetlab genomineerd voor Gouden Televizier-Ring

SynDROOM, Expeditie Robinson en Streetlab zijn genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring 2015. Een opmerkelijke nominatie is de nominatie van Streetlab. Het programma trekt relatief weinig kijkers maar hun kijkers hebben wel gestemd. Johnny de Mol, Jeroen van Koningsbrugge, Humberto Tan, Chantal Janzen, Geraldine Kemper en Floortje Dessing maken kans op de Zilveren Televizier-Ster. Voor de Talent Award zijn Luuk Ikink, Jan Versteegh en Arjen Lubach genomineerd.

RTL4-soap Goede Tijden, Slechte Tijden bestaat 25 jaar

De soap Goede Tijden, Slechte Tijden vierde afgelopen donderdag, 1 oktober, haar 25 jarig bestaan. GTST is met haar 25 jarig jubileum de langstlopende soap van Nederland. Familiezender RTL4 vierde het jubileum van Goede Tijden, Slechte Tijden met een speciale, dubbelde aflevering. Op haar reguliere tijdstip trok de soap 1.722.000 kijkers. Van 20:30 uur tot 21:30 uur trok GTST 1.657.000 kijkers.

Veronica haalt The Muppets naar Nederland

Mannenzender Veronica haalt de populaire Muppets naar Nederland. Sinds deze maand zijn The Muppets in de Verenigde Staten terug op televisie met een gloednieuwe comedyserie waarin The Muppets worden gevolgd voor en achter de schermen van de nieuwe late night-show van Miss Piggy, genaamd Up Late With Miss Piggy, waarvan Kermit de Uitvoerend Producent is. Ook de andere Muppets zijn van de partij. Zo is Fozzie Bear haar sidekick en schrijft Gonzo de tekst van de show.

Derde seizoen politieserie Smeris pas in 2017 op televisie

Het derde seizoen van de BNN-politieserie Smeris zal pas in 2017 te zien zijn op NPO 3. Hoofdrolspeler Jeroen van Koningsbrugge vertrekt eind december voor zes maanden naar Los Angeles om met zijn gezin vakantie te vieren. De opnames van Smeris vinden daarom pas in 2016 plaats. “We zullen de kijkers niet teleurstellen. Dit wordt een seizoen dat zijn weerga niet kent”, lieten de acteurs eerder al weten.

Dance, Dance, Dance en Superkids krijgen een vervolg

RTL geeft een vervolg aan de Talpa-producties Dance, Dance, Dance, De Wensboom, Superkids, The Big Picture en Van Je Vrienden Moet Je Het Hebben. De programma’s, waarvan De Wensboom en Superkids afgelopen voorjaar te zien waren en de rest momenteel wordt uitgezonden, zijn in 2016 weer te zien bij zenders RTL4 en RTL5. Over Talpa-productie Door het oog van de naald is niks bekend.

BNN komt met opvolger De Lama’s: Alpacas

Jongerenomroep BNN komt met een opvolger van De Lama’s. Het afgelopen jaar heeft de omroep in het diepste geheim gewerkt aan Alpacas. De opvolgers van Tijl Beckand, Ruben Nicolai, Ruben van der Meer en Jeroen van Koningsbrugge zijn leraar Peter Duifhuis, ambtenaar Thomas Hoogendoorn, stuntman Ruud Smulders, student Stefan Hendrikx, actrice Kim van Zeben en comedian Nabil Aoulad Ayad.

Gluckauf wint Gouden Kalf voor Beste Film

Het Gouden Kalf voor Beste Film is vrijdagavond tijdens het Gala van de Nederlandse Film gewonnen door Gluckauf. De film versloeg Bloed, Zweet & Tranen, Prins, Schneider Vs. Bax en De Surprise. Martijn Fischer won het Gouden Kalf voor Beste Acteur en Georgina Verbaan won het Gouden Kalf voor Beste Actrice. De Club Van Sinterklaas & Het Pratende Paard kreeg het Gouden Kalf van het Publiek.

Tweede seizoen voor SBS6-show Lekker Nederlands

Lekker Nederlands keert volgend jaar terug op SBS6. De opnames van de muziekshow, waarin Nick & Simon het opnemen tegen Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven, vinden nog plaats voordat Van Koningsbrugge voor zes maanden met zijn gezin naar Los Angeles vertrekt voor vakantie. Opmerkelijk genoeg is het nog niet bekend wanneer het tweede seizoen te zien zal zijn.

Dit was het Showbizznetwork weekoverzicht van week 40! Tot aankomende vrijdag, 9 oktober, kan er gestemd worden op ‘(Jouw) hoogtepunt van de week’. Vrijdag 9 oktober volgt om 16:00 uur de uitslag van jullie hoogtepunt! Vorige week waren volgens jullie het nieuws dat Douwe Bob naar het Songfestival gaat en dat Over de streep naar RTL gaat de hoogtepunten van week 39.

Je kan niet meer stemmen op '(Jouw) hoogtepunt van de week' van dit weekoverzicht!