Expeditie Robinson 2019: De negatieve spelers.

Expeditie Robinson 2019: De negatieve spelers.

Geschreven door John Holdorp

Door de jaren heen zijn er echte Robinsons geweest in Expeditie Robinson, mensen die bouwen, vuur stoken, vis vangen, eten verzamelen en ook nog proeven winnen. En laten we eerlijk zijn je moet in ieder geval een proef winnen om Robinson te winnen. Maar elk jaar zijn er ook wat ik noem de “negatieve spelers” spelers die in mijn ogen als liefhebber van het programma niet verdienen te winnen en waarvan ik steeds hoop dat ze er zo snel mogelijk uitvliegen.

Ook dit jaar is dit soort deelnemers aanwezig. Het kenmerk van deze deelnemers, gladde, vaak overtuigende praatjes waarmee ze het spel naar hun hand zetten om anderen, betere deelnemers, meer de echte Robinsons eruit te stemmen bij de eilandraad. Vaak zijn dit ook de deelnemers die zelf op het Robinson vlak niet veel bereiken. Ze blinken niet uit in bouwen, eten verzamelen, vuur maken of proeven winnen. Ze blinken uit in die super gladde praatjes waarmee ze vaak meerdere bondjes tegelijkertijd smeden om de sterkere spelers weg  te werken en als dit uitkomt hebben ze hun smoes alweer klaar.

De eerste van dit soort spelers kwam al vroeg in het spel uit het kreupelhout gekropen. Fien was en is de eerste die laat blijken ontzetten veel slinkse bondjes te sluiten om de sterkere spelers weg te werken en iedereen volgt haar haast blind zou ik zeggen.

De tweede dame die ik in dit rijtje wil zetten is Shary-Ann die tot op vandaag niets heeft gepresteerd maar in diverse bondjes zit, daar trots op is en iedereen bespeelt.

Maar in de proef vandaag waarbij de in het begin sterkere spelers Thomas en Akwasi alle zware gewichten van de eerdere afvallers om hun nek kregen won zij de proef en mocht naar finalisteneiland. Waar ze Hugo trof, een van de spelers waar ze een bondje mee heeft. En nogmaals bevestigde Fien weg te zullen stemmen. Maar uiteindelijk met Akwasi die ze meenam naar winnaarseiland afsprak de proef te verliezen om samen terug te keren en in de eilandraad om Thomas weg te stemmen.

In de proef bleek echter dat ze wel wilde tonen dat ze capaciteiten heeft en dus even vol te houden om alsnog te verliezen, niet goed in had geschat en de proef won van Tim die dus nu terug moest naar het basiseiland. Hierdoor kreeg Thomas iets meer hoop op een langer verblijf in de expeditie. Bij de stemming ging het tussen Thomas en Fien, die ook inmiddels bereikt heeft dat meerdere mensen van haar af willen. Uiteindelijk verloor Thomas nipt met 1 stem meer.

Te vrezen valt nu dat Fien haar groepje bij de volgende mogelijkheid mijn favorieten Tim en Hugo ook weg zullen stemmen. Tenzij iemand dit gaat doorzien en Fien uit de expeditie weet te krijgen.