Rijmend De Week Uit 2019: #2 Liefde gaat door de maag?

Rijmend De Week Uit 2019: #2 Liefde gaat door de maag?

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het is eindelijk weer zo ver. Aan de hemel zie ik een ster. Ik ben weer in het mooie Nederland. Ik sta af en toe aan de waterkant. Het is in Nederland inmiddels waterkoud. Ook was er iemand behoorlijk stout. Ik weet niet zo goed wat ik ervan moet vinden. Gelukkig hoef ik mij aan hem niet zo nodig te binden.

Natuurlijk draait het allemaal om het weekblad Privé. Doe daar je voordeel maar even mee. Op de cover van het blad staat een kind. Dat mag toch zomaar zeker niet zei de Sint? Waarom moet dat zo nodig op de voorgrond staan? De journalist zal wel gedachten hebben ‘en gaan’. Maar je kwets zoveel mensen, die hebben allemaal veel te wensen.

Het leven als ‘bekende’ is soms zwaar. Soms ook nog eens met groot gevaar. Iedereen heeft recht op een privéleven. Zowel vroeg in de ochtend, als in de avond om half zeven. Dat start RTL Boulevard op RTL 4. Soms zit ik dan aan tafel met een glas bier. Misschien niet zo heel erg gezond. Gelukkig ga ik straks nog even wandelen met de hond.

Nog altijd staan de bladen vol met André en Bridget vol. Nog even en de kandidaten zijn bekend voor een nieuw seizoen van Wie is de Mol? Zou één van de twee misschien meedoen? Niet eens zozeer voor de vele poen. Gewoon omdat het zo fijn is om te kijken. Of het een succes wordt moet nog maar even blijken.

Mijn pet vloog bijna af van dit opvallende bericht. Dat moet natuurlijk wel in dit gedicht. Twan Huys komt weer op de buis! Dat staat echt letterlijk als een (Twan) Huys. Hij houdt weer een interview voor de publieke omroep. Want RTL zette hem eerder dit jaar letterlijk op de stoep. Twan ging gelukkig gewoon verder en was blij. Dat is wat ik ook al tegen hem zei. ‘Twan, vergeet RTL en vergeet de late avond, je keert terug bij de publieke omroep en de cirkel is weer rond’.

Het leven in Meerdijk is niet altijd even goed. Sommige acteurs worden zelfs beboet. Twee vaste personages verdwijnen uit de soap. Voor hun is er in GTST niet zoveel hoop. De kijker zal de twee zeker gaan missen. Ik zal ze nooit uit mijn gedachten kunnen wissen. Kimberly en Rover gaan op wereldreis. Ik moet zeggen, dat vind ik niet zo heel erg wijs.

GTST moet anders en moet op de schop. Dat vind ik eerlijk gezegd niet zo top. Waar is Peter van der Vorst toch mee bezig? Wat komt er voor in de plaats, een big? Valentijn mag wel terug naar Charlie en kan wel weg. Dat is wat ik tegen Peter zeg. Lees je mee lieve Peter? Want ik, showbizz Piet, weet het wel even beter!

Afgelopen donderdagavond stond NET5 centraal. Maar in werkelijkheid stond de zender voor paal. Een aantal BN’ers zouden volledig naakt te zien zijn. Dat vonden heel veel mensen meer dan fijn. Maar helaas kwamen zij bedrogen uit. Je zag enkel en alleen een beetje huid. De mensen in de zaal zagen wel alles hangen. Dat werd uitvoerig nabesproken op de gangen. Heel leuk allemaal voor NET5 en voor de familie De Mol. Voor mij was het wel allemaal een beetje te dol.

Het rijmen is nu weer even klaar. Zonder al teveel gemaar. Volgende week een nieuwe rijm in de maak. Ik hoop dat ik je dan ook weer raak. Want rijmen is heel fijn en doe ik graag. Daarover hoor ik gelukkig maar weinig geklaag. Ik ben nu in Nederland en houd alles in de gaten. Dus luister en hoor ik alles weer, net als alle Sinterklaas platen.

Tot volgende week!