Marijke Helwegen genomineerd voor Loden Leeuw

Marijke Helwegen genomineerd voor Loden Leeuw

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Maandagavond werden de nominaties voor de Loden Leeuw bekend gemaakt in het programma Radar. Marijke Helwegen mag zich één van de ‘gelukkigen’ noemen. Zij is één van de irritantste Bekende Nederlanders (BN’ers) in een reclamespot. Zo is Marijke te zien in een reclame voor Seco strips. Dat zorgt voor een hoop irritatie onder de televisiekijkers.

Naast Marijke is Paul Haenen ook genomineerd. Zo is hij te zien in een dubbelrol voor Pricewise. Hoewel de reclame al een geruime tijd op de buis te zien is, wordt hij nu pas genomineerd. De kijker is klaar met de irritante dubbelrol. De laatste nominatie is voor Sjaak Swart. Zijn rapkunsten worden hem niet in dank afgenomen.

Naast de BN’ers zijn er ook gewone irritante reclames. Neem nu als voorbeeld de Haribo reclame. Een groep volwassenen die het snoepgoed aanprijst als een stel kleine kinderen. De nekharen van veel kijkers komen rechtovereind te staan. Het mag dan geen verrassing heten dat juist deze reclame is genomineerd.

Bouwmarkt Hornbach is de tweede genomineerde. De reclame, waar het om draait, wordt bestempeld als gewelddadig. Bovendien komt er een hoop geschreeuw in voor. Dat schiet bij veel kijkers in het verkeerde keelgat. Lampdirect maakt als derde genomineerde kans op de Loden Leeuw. Deze reclame wordt door de kijker niet in dank afgenomen.

De kijker kan nog stemmen tot en met 30 november. Op maandag 2 december worden de winnaars bekend gemaakt. Wie er naar huis gaat met het bekende beeldje zal dan duidelijk worden.

Radar is iedere maandagavond om 20.25 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Foto: AVROTROS