Rijmend De Week Uit 2019: #3 Winnen of toch liever verliezen?!

Rijmend De Week Uit 2019: #3 Winnen of toch liever verliezen?!

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Ik ben alweer een week in Nederland. Er is natuurlijk weer van alles aan de hand. Ik houd dan ook graag alles in de gaten. Hoe sommige Bekende Nederlanders in elkaar zaten. Het was weer een fijne week in het mooie Nederland. Met soms een pepernoot in mijn hand.

Afgelopen maandag schrok ik wel hoor. Ik kan wel zeggen dat ik mij stoor. De nominaties voor de Loden Leeuw zijn bekend. Dat ben ik in Spanje niet echt gewend. Reclames zijn soms ‘slecht’ of ‘fout’. Dan denk ik meteen, wat stout. Marijke Helwegen is één van de Bekende Nederlands die kans maakt. Dat is toch iets wat mij raakt. Of ze ook echt gaat winnen? Zij zit in ieder geval lekker warm binnen.

Nou RTL 4 was weer even in opspraak. Dus het was alweer meer dan raak. Het programma De Villa moet van de buis. Daar was het dan ook niet pluis. Niet echt een programma waar ik graag naar kijk. Meer een programma waar ik voor uitwijk. Ik sla het heel graag over en kijk ook niet. Ik speel liever een spel met een ander Piet.

Jan Smit zit even ziek thuis. Dus is hij een tijdje niet meer op de buis. Beste Zangers gaat wel gewoon door. Maar wie moet er dan zingen in het bekende koor? De vrienden van Jan doen wat zij kunnen. Dat is ook wel wat iedereen hen gunnen. Het wordt een muzikaal hoogtepunt. Het is ze meer dan gegund. Heel veel succes en veel plezier. Het zet de deur van AVROTROS weer op een kier.

Nog een overstap in medialand. Er is dus weer van alles aan de hand. Herman den Blijker stapt over van RTL naar SBS6. Hij staat vaak in de keuken met een scherp mes. Hij wordt breed ingezet voor meneer de Mol. Wanneer is het bij SBS6 nu een keer te vol? Het is een komen en een gaan, maar de televisiewereld zal altijd blijven bestaan.

Rover en Kimberly namen afscheid van Meerdijk. Dat had een heel groot bereik. Hoe moet dat nu zonder deze twee? Zij maken een wereldreis onder ander over de zee. Komen zij wellicht een keer terug? Ik hoop echt van harte, heel erg vlug! Ik mis ze nu best wel veel. Dat is een reden waarom ik dit met jullie deel.

Het vertrek helpt de kijkcijfers niet. Geloof mij nu maar, zei mijn collega Piet. Hij kijkt iedere avond GTST terug via internet. Daaraan beleeft hij heel veel pret. Misschien is het een idee om het niet meer uit te zenden via internet. Dan is het heel snel over met de pret. Dan zit iedereen weer voor de buis. Meer gezelligheid in elk huis. Dat is toch een heel fijn plan? Niet zo moeilijk doen, gewoon omdat het kan!

Nou de week is weer voorbij. Het is nog lang geen mei. Ik ga weer beginnen aan een nieuwe week. Dan geeft Sinterklaas altijd weer een kleine preek. Ik houd het nieuws van de week weer in de gaten. Ondertussen luister ik naar allerlei Sinterklaas platen. Daar word ik vrolijk van, want dat is toch wel het plan!

Tot volgende week.