Cas Jansen keert terug in GTST

Cas Jansen keert terug in GTST

Geschreven door Sebastiaan Boers

Acteur Cas Jansen maakt een comeback in de bekendste soap van Nederland. Dat nieuws werd afgelopen week bekend gemaakt in RTL Boulevard. In de jaren ’90 speelde Cas de rol van Julian, de pleegzoon van Laura (Jette van der Meij) en Robert (Wilbert Gieske). Samen met Jessica (een rol van Katja Schuurman) vertrok Julian voor een wereldreis.

Nu lijkt er een einde te zijn gekomen aan de wereldreis. Waarom Julian ineens terugkeert naar Meerdijk is nog niet helemaal duidelijk. In een video liet Cas weten dat hij Meerdijk op zijn kop gaat zetten. Dus dat gaat nog behoorlijk spannend worden, aldus de acteur. Of Katja (alias Jessica) ook een comeback gaat maken is nog niet duidelijk.

Het nieuws volgde vrij kort op de terugkeert van Robert. Hij maakt eind november zijn comeback in Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST). De reden van zijn komst kan te maken hebben met Sinterklaas. Het is een jaarlijkse traditie dat iemand de rol van Sinterklaas op zich neemt. Normaal gesproken is Jef (Bartho Braat) vaak te zien als (hulp) Sinterklaas. Of hij ook terugkeert naar Meerdijk is nog onduidelijk.

De soapserie van RTL 4 heeft al geruime tijd te maken met teruglopende kijkcijfers. Gemiddeld genomen kijker er ‘slechts’ 700.000 mensen naar het dagelijkse leven in Meerdijk. Peter van der Vorst kondigde maatregelen aan. Dat heeft ertoe geleid dat Britt Scholte (Kimberly) en Floris Bosma (Rover) de soap moeten verlaten. Binnenkort komt er een einde aan hun periode bij GTST. De twee zijn van plan om een wereldreis te maken.

De kijker klaagde erover dat er te veel jonge acteurs te zien zijn. Dat kan één van de redenen zijn waarom nu ineens Cas en Wilbert een comeback gaan maken. Wellicht keren er binnenkort wel meer oude bekende terug naar Meerdijk. Wie weet komt Inge Iepenburg ook wel weer terug. Zij verdween als Martine Hafkamp spoorloos boven zee.

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Foto: RTL