Laatste NOS Met het Oog op Morgen voor John Jansen van Galen

Laatste NOS Met het Oog op Morgen voor John Jansen van Galen

Geschreven door Pieter Jongsma

John Jansen van Galen (74) presenteert op zondag 1 maart 2015 voor het laatst het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen. Hij is dan bijna 25 jaar de vaste presentator op de zondagavond geweest. Traditioneel sluit Jansen van Galen de uitzending af met een Nederlands gedicht.

In de afgelopen kwart eeuw heeft hij er meer dan 1100 gelezen. John Jansen van Galen is de langstzittende presentator in de geschiedenis van het Oog.

John Jansen van Galen licht zijn vertrek toe met een citaat van zijn favoriete dichter J.C. Bloem: “Niet anders is de gang van ieder leven: Men raakt aan ’t eind van alle dingen los.”

Marion van de Wouw, chef NOS Met het Oog op Morgen: “Het is bijna niet voor te stellen, de zondagavond zonder John. Het lijkt alsof John er altijd al was en er altijd zou zijn achter de Oog-microfoon op zondagavond. John is een icoon van het programma en bij de luisteraars zeer geliefd. Een goed journalist met een heel eigen geluid, altijd nieuwsgierig, van alles op de hoogte, met een aanstekelijke liefde voor natuur en poëzie. Het zal voor de redactie en voor de luisteraars enorm wennen zijn.“

De laatste uitzending van John Jansen van Galen wordt een feestelijke uitzending!

NOS Met het Oog op Morgen
John Jansen van Galen presenteert voor het laatst
Zondag 1 maart, 23.00-24.00 uur, NPO Radio 1