Eric van Tijn in creatieve team Eurovisie Songfestival

Eric van Tijn in creatieve team Eurovisie Songfestival

Geschreven door Pieter Jongsma

Eric van Tijn zit in het creatieve team van het Eurovisie Songfestival 2020. van Tij is aangetrokken als Musical Director en Gerald van Windt en Natasja Lammers beiden als Choreograaf.

Gerben Bakker is al enige tijd aan de slag als Head of Show en Twan van Nieuwenhuijzen is aan boord als Head of Contest. Eerder werden de namen van regisseurs Marnix Kaart en Marc Pos bekend gemaakt.

Gerben Bakker is als Head of Show inhoudelijk en creatief verantwoordelijk voor de drie live-shows die vanuit Rotterdam Ahoy worden uitgezonden. Samen met het creatieve team ontwikkelt hij de openingen, intervalacts en is hij verantwoordelijk voor alle videocontent. Daarnaast stuurt Bakker de presentatoren aan, en schrijft hij het script en de volledige running-orders van de drie shows. 

Eerder gaf Bakker creatief leiding aan talloze televisieshows. Voor John de Mol was hij de eindredacteur van televisie-hits als The Voice of Holland waarmee hij in 2012 de Gouden Televizier-Ring won. Ook werkte hij veel voor de NPO. Zo gaf hij creatief leiding aan liveshows als Het Gouden Televizier-Ring Gala en de 3FM Awards. 

Foto: AVROTROS