‘Her Majesty’s Prison - Aylesburg’ vanavond bij RTL 4

‘Her Majesty’s Prison - Aylesburg’ vanavond bij RTL 4

Geschreven door Pieter Jongsma

In de jeugdgevangenis in Aylesburg is de oudste bewoner slechts 21 jaar oud. De delicten van de gevangenen variëren van drugs-dealen en berovingen tot het plegen van een moord. Uit alle delen van het land worden jonge, gevaarlijke criminelen naar deze gevangenis gebracht om hun straf uit te zitten en ze discipline bij te brengen. Daarnaast krijgen ze de mogelijkheid om een studie te volgen met het doel dat ze   uiteindelijk kunnen terugkeren in de maatschappij. De tweedelige documentaire ‘Her Majesty’s Prison - Aylesburg’ is te zien vanaf vanavond bij RTL 4.

Het gaat er vaak hard aan toe in de gevangenis. Er breken geregeld gevechten uit tussen de gedetineerden waar speciale eenheden aan te pas moeten komen om de relschoppers uit elkaar te halen. In de eerste aflevering wordt de 18-jarige Caspean  binnengebracht. Hij heeft  vaker vastgezeten voor diverse overtredingen en weet wat hem te wachten staat. Hij is nog maar net binnen of hij gijzelt samen met twee andere nieuwkomers een andere gedetineerde. Ze hebben zich met zijn vieren opgesloten in een cel en hebben de deur gebarricadeerd.

Als de gevangenen zich goed gedragen, kunnen ze gaan werken in de gevangenis.  Hierdoor zijn ze vaker uit hun cel en hebben ze meer contact met medegevangenen. Een aantal bewoners heeft kinderen en zij mogen als ze zich goed gedragen hun kids op Vaderdag zien. Voor dit speciale moment halen ze alles uit de kast om hier   optimaal van te kunnen genieten.