Vooruitblik Expeditie Robinson NL vs BE: Een Expeditie zoals het hoort

Vooruitblik Expeditie Robinson NL vs BE: Een Expeditie zoals het hoort

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Eindelijk weer een Expeditie zoals het hoort te zijn. Allemaal onbekende Nederlanders en Belgen en een strijd der lage landen. Langer dan de expedities met de BN’ers en als ik de info vooraf goed heb begrepen een begin zonder vuurstick. Dus echt terug naar het overleven, naar het Robinson zijn.

De afgelopen jaren, met name de laatste editie kwam de nadruk van de deelnemers te liggen op de verbonden, het wegstemmen van de sterkere tegenstanders. En dit op een dusdanige manier dat twitter leek te ontploffen.

Deze NL vs BE-editie wordt in België op Vier uitgezonden en in Nederland weliswaar door RTL, maar verborgen op Videoland, waarvoor je een abonnement moet hebben. Ik ben benieuwd hoeveel Robinson liefhebbers er een abonnement op Videoland voor zullen aanschaffen.

Maar als eerste de vooruitblik op de teams en de deelnemers. Beide teams bestaan uit 8 kandidaten. 4 mannen en 4 vrouwen.

Voor team Nederland zijn dit:

Aisha (hopelijk is de naam geen voorbode want de bekende Aisha was eerder een drama) een in Sierra Leone geboren dame die geadopteerd is door Nederlandse ouders, in haar thuisland nog 18 halfbroers en zussen heeft. Ze is 28 jaar en heeft inmiddels al 3 eigen dansscholen met 500 leerlingen. Een doorzetster dus, die een sfeermaker en sociaal dier is die weet wat ze wil. Winnen!

Elroy, 32 jaar oud, net vader en ex-militair, heeft bij de rode baretten gezeten en traint nu militairen zowel mentaal als fysiek. Is dus zowel fysiek als mentaal sterk, heeft coaching skills en lijkt dus een van de favorieten voor de winst met het risico snel te sneuvelen omdat hij zo sterk is. Elroy wil kost wat kost winnen, liever oneerlijk winnen dan eerlijk verliezen.

Nelleke, een 31 jaar oud model en sportschoolhoudster. Een beauty die fit is. Ook zij wil winnen, is eigenlijk niet zo sociaal, geen allemansvriend en kan niet tegen zeurende mensen. Wil 1 bondgenoot zoeken en daarmee groepjes uit elkaar spelen. Ze geeft aan te kunnen vissen, hutten bouwen en bomen klimmen. Als ze vis kan vangen heeft ze iets waardoor ze voorlopig wel in de expeditie gehouden zal worden zeker als het voedsel schaars is.

Dennis is een 27-jarige trappenmaker, iemand die overloopt van energie, een kruising tussen een adhd-er en een bruistablet. Stil zitten is niet zijn ding en hij is goudeerlijk. Dus hij zal zichzelf stevig tegen komen omdat hij al zijn energie (op de verkeerde momenten) verbruikt en zijn eerlijkheid zal hem ook niet helpen in de bondjes die gesmeed gaan worden.

Anouk, een 30-jarige koffie expert. Proeft zo’n 300 koppen koffie per dag.  Ze is een tactische speler, een wolf in schaapskleren, die bereid is iedereen erbij te naaien. Maar in het begin staat het team voor haar voorop, de zwakkeren moeten eruit. Later wordt het iedereen voor zichzelf.

Eva is ook een dertiger, 32 jaar om precies te zijn en hoofconducteur bij de NS en heeft dus beroepshalve al veel meegemaakt en staat sterk in haar schoenen. Ze is niet de beste survivaller en heeft zich daarom voorbereid.

Jorik, een 42-jarige Brabantse Bourgondiër, een knuffelbeer en familieman die al veel mee heeft gemaakt en heel direct kan zijn wat hem al eens in de problemen heeft gebracht. Verder neemt hij snel de leidersrol op zich. Winst is voor hem het belangrijkste, in het spel zijn er geen regels.

Herman, de oudste kandidaat met zijn 48 jaar. Een intellectuele uroloog die houdt van zijn precisiewerk in de ok. Hij houdt van de natuur, heeft een boerderij, jaagt en vist en weet veel. Maar sociaal niet de sterkste en eigenwijs. Wat hem zeker in de problemen kan brengen. Hij houdt niet van het tactische spel, maar wat moet dat moet.

Voor Team België zijn dit:

Niels, 29 jaar en een selfmade man, knap gespierd die als autoverkoper heeft gewerkt en nu accountmanager is. Hij kan niet tegen zijn verlies en maakt elke week vijanden op het voetbalveld. Maar verder een sociale vent. En dat verklaart ook zijn tactiek, sociaal zijn en ondertussen vuile spelletjes en complotjes uithalen. Categorie gladde prater die snel man sneuvelen op zijn vuile spelletjes.

Natassia, een28 jarige verpleegkundige en model. Deze Congolese dame is de vriendin van chef-kok Wout Bru en dus in België niet helemaal onbekend. Ze heeft jaren geturnd op topniveau en heeft een winnersmentaliteit. Ze wil tactisch spelen en schijnheilig zijn maar heeft een eigen meningen zegt wat ze denkt en niet alleen het mooie popje zijn. Topsport op hoog niveau gedaan zorgt vaak voor een behoorlijk fitte persoon.

Koen, 37 jaar oud en militair, rechtlijnig, gedisciplineerd een echte kerel die bij een gevechtseenheid zit en regelmatig op missie wordt gestuurd. De expeditieleden van de voorgaande jaren zijn watjes die bij het minste of geringste huilen. Echte mannen huilen niet. Hij kijkt uit naar de fysieke proeven en ziet zichzelf niet als de slimste. Overleven heeft hij geleerd in het leger maar hij verliest snel zijn geduld. Sterke speler maar als hij zijn geduld verliest kan het snel over zijn.

Ruth, een 33-jarige thai boksende onderofficier uit het Belgische leger. Ze heeft jarenlang op hoog niveau aan thai boksen gedaan, doet dit nu nog 3 keer per week en doet verder fanatiek aan paaldansen. Dus een zeer fitte fanatieke dame die voor de winst gaat. De zwakke schakels moeten eruit ze wil niet met kneuzen op een eiland zitten. Ze praat vaak voor ze denkt. Sterk en een flapuit een gevaarlijke combinatie om snel te sneuvelen.

Liesbeth is een 45-jarige psychiatrisch verpleegkundige die alles uit het leven wil halen. Ze loopt marathons, is gescheiden en heeft om de week haar zoon. In de andere week draait ze 6 nachtdiensten. Wil vaak haar eigen wil doordrijven en houdt graag vast aan haar eigen structuur en regels. Wat klinkt als een dame die snel te eigenwijs zal zijn en snel in conflicten gaat komen met anderen.

Farah, een blogger. Waar bij de bekende Nederlanders veel vlogger zitten is Farah dus een blogger, blogt over lifestyle, voeding en carrière. Eet gezond, sport veel, heeft veel van de wereld gezien heeft al in de jungle van Guatemala gewerkt, door Costa Rica en Midden-Amerika gereisd. Haar onschuldige uiterlijk ziet ze als haar troef.

Kevin een 38-jarige steward die het vorig jaar in de Vlaamse selectie net moest afleggen tegen een danser. Hij heeft goed geobserveerd en gaat het zeker anders doen. Oefent al een tijdje op evenwicht en kracht. Hij wil zich dommer voordoen dan hij is ne ziet zichzelf vooral samenspannen met de dames.

Thomas een 31-jarige zelfstandige elektricien. Gespierd, lang haar, tattoos maar ook vrolijk en goedlachs. Hij kan niet stil zitten en wil goede bedden en hutten maken, beter dan wat hij tot nu toe heeft gezien. Heeft geen survival skills maar kan goed bouwen. Doe iets, soek eten, bouw iets is zijn motto. Liep de dodentocht (100 km) zonder voorbereiding. Een hardwerkende doorzetter en daarin schuilen kansen op ver komen omdat je bruikbaar bent en snel weggestemd worden omdat je te sterk bent.

Kortom veel op het oog behoorlijk sterke kandidaten. Misschien gevoelsmatig nog iets meer bij de Belgen dan bij de Nederlanders. Mijn kandidaten voor de overwinning zijn Elroy en Eva bij de Nederlanders en Koen en Ruth bij de Belgen maar ze kunnen er evengoed alle vier al snel uitliggen omdat ze te sterk zijn.

De snelle afvallers of zwakkeren lijken mij Dennis en Jorik bij de Nederlanders en Niels en Liesbeth bij de Belgen.

Expeditie Robinson NL vs BE is vanaf aanstaande donderdag te zien op Videoland.