Vooruitblik op Expeditie Robinson: Chatilla van Grinsven één van de favorieten
Bron: RTL/Jasper Suyk

Vooruitblik op Expeditie Robinson: Chatilla van Grinsven één van de favorieten

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Een nieuw seizoen van het populaire Expeditie Robinson staat weer voor de deur. Het survival programma waarin (min of meer) bekende Nederlanders proberen te overleven op een aantal onbewoonde eilanden. Ik zou haast zeggen wie kent het programma niet? Het wordt in ieder geval ieder seizoen veel bekeken en veel besproken op social media.

Zoals elk jaar valt en staat het programma met de deelnemers. Deelnemers die voor mij niet in de A-categorie van BN-ers vallen (vaak meer in de C en D categorie). Elk jaar zie je ook dat mensen te kennen geven dat ze veel van deze BN-ers niet kennen. Waarbij met name de YouTubers en influencers niet zo bekend blijken te zijn bij het grote publiek.

Rose Bertram, model en ex-vriendin van Gregory van de Wiel. Ze is het eerste Belgische model dat in de befaamde Sports Illustrated Swimsuit uitgave stond. Dus een lust voor het oog in een badpak of bikini. Modellen worden vaak snel afgedaan in een programma als Expeditie Robinson, maar eerdere modellen hebben bewezen toch ver te kunnen komen. Dus Rose gaat ons misschien wel verrassen. Maar volgens geruchten heeft ze een gezellige nacht gehad met medekandidaat Thijs Boermans en moet zij hierdoor eerder de expeditie verlaten.

Marion Pauw, prijswinnend schrijfster. En zoals ze zelf in een interview aan heeft gegeven was ze sociaal onzeker, werd aanpassen haar overlevingsmechanisme. Zei ze precies wat mensen wilden horen maar ging haar eigen gang. Vanuit deze ervaringen zou ze zomaar heel goed kunnen zijn in het meegaan in bondjes maar toch haar eigen ding doen. Dingen doen zonder dat iemand het weet, kan een bepalende factor zijn in dit spel.

Susan Radder, actrice met een uitgebreide lijst aan films en tv-series. Zelf ken ik haar van haar rol in een aantal afleveringen van moordvrouw. Acteurs en actrices hebben vaak een voordeel. Ze kunnen acteren en kunnen zich dus prima anders voordoen of overtuigend liegen. Dus ook Susan zou haar acteertalent kunnen gebruiken in Robinson om verder te komen.

Kirsten Westrik, presentatrice van 112 vandaag en (crime)redacteur bij Humberto. Zus van Merel Westrik. Kirsten heeft gewerkt bij de politie, is o.a. politie woordvoerder geweest en heeft verder haar sporen verdiend in het televisiewereldje. Dat alles in combinatie met moeder zijn. Ze is dus een drukke energieke dame. Gaat zij in Robinson ook energiek zijn of gaat de honger er juist voor zorgen dat ze snel zwakker wordt?

Laura Vlasblom. Zangers, (stem)actrice. Ook bij Expeditie Robinson heeft alles voor haar een ritme. Laura is vooral bekend van Frizzle Sizzle. Maar zonder dat ze het beseffen kennen veel kinderen haar. Als stemactrice doet Laura o.a. de stemmen van Prinsessen Jasmine en Ariel, Lizzy in Ducktales, Katrien de vriendin van Donald Duck alsmede Barbie in veel Barbiefilms. Een behoorlijk indrukwekkende lijst. Aangezien Laura ook niet de jongste meer is vraag ik mij af of ze behalve met haar stem ook op een andere manier indruk gaat weten te maken bij Expeditie Robinson?

April Darby, zangeres en musicalster die als het goed is de opnames voor haar tweede lp heeft afgerond. Ik kende haar niet voor deze deelname en heb moeten googelen. Ik heb geen idee of ze voorbereid is, ons gaat verrassen of snel af zal vallen.

Chatilla van Grinsven, ex-basketbalster, ex-topsporter en ook Chatilla heeft meegedaan aan de Verraders en ze is fanatiek en wil winnen. Deze lange dame zal alles geven om net als in de Verraders te winnen. Maar haar fanatisme kan zich tegen haar keren. Voor nu is ze voor mij één van de favorieten.

Juultje Tieleman, you-tuber en influencer en dus iemand uit een categorie waarin heel veel kijkers niet thuis zijn en dus zal zij voor velen als een onbeschreven blad overkomen. Ze is vlogster, heeft meegedaan aan de documentaire ‘Ik ben influencer’. Ook voor mij is het wereldje van you-tubers, influencers en vloggers een wereldje waar ik niet thuis in ben en ook nu heb ik geen idee wat ik van Juultje kan verwachten.

Lisa Sips, actrice, stemactrice, presentatrice en schrijfster. Een veelzijdig talent dus, thuis in veel verschillende disciplines. En als ze dezelfde veelzijdigheid weet te tonen in de expeditie zou ze zomaar een verrassing kunnen worden.

Dzifa Kusenuh, actrice, presentatrice en zangeres. Een dame van vele talenten dus, maar ik moet bekennen dat haar acteren, presenteren en zingen mij niet opgevallen zijn. Dus ook Dzifa is net als Juultje en April een voor mij onbeschreven blad waar ik met veel interesse naar zal kijken.

Expeditie Robinson vanaf maandag 29 augustus, wekelijks, om 20:30 uur te zien op RTL4. Niks missen van Expeditie Robinson? Word lid van onze Facebook-groep!