RTL Boulevard niet welkom bij fotosessie Oranjes

RTL Boulevard niet welkom bij fotosessie Oranjes

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

RTL Boulevard is volgende maand niet welkom bij de jaarlijkse fotosessie van de koninklijke familie in Lech. Vorig jaar liet het programma een instagramfoto van een kerstmusical zien van prinses Amalia. De Rijksvoorlichtingsdienst is hier niet over te spreken, volgens hen is het een schending van de mediacode.

Vorige maand speelde Amalia een rol in een kerstmusical in een theater in Den Haag. Pers was niet welkom maar toch deelde de theater verschillende foto's via sociale media. Het RTL-programma liet deze foto's korte tijd zien en dat mag volgens de Rijksvoorlichtingsdienst niet. 

"Ook de leden van het Koninklijk Huis hebben het recht om zich onbespied te wanen tijdens dergelijke privéomstandigheden", laat de RVD weten in een reactie. "Het tonen van de beeldopname is ons inziens een inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van de koning en zijn gezin."

Marc van der Linden, Royaltydeskundige van onder andere RTL Boulevard was niet te spreken over de keus van de RVD. "Zij brengen het naar buiten en wij laten het ook zien. En dan komt er een sanctie voor het programma, dat voor de rest nog nooit iets fout heeft gedaan. Een flinke sanctie", zegt hij. "Waar haalt de RVD het recht vandaan om dat zelf te bepalen en niet bijvoorbeeld via de rechter te laten gaan?"