Geen tweede seizoen voor thrillerserie MORTEN
Bron: AVROTROS

Geen tweede seizoen voor thrillerserie MORTEN

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De thrillerserie MORTEN met acteur Peter Paul Muller in de hoofdrol krijgt geen vervolg. MORTEN eindigde vorig jaar mei met een grote cliffhanger, maar fans hoeven niet te rekenen op een vervolg. Dat laat omroep AVROTROS, die de dramaserie vorig jaar uitzond op NPO 3, aan Showbizznetwork.nl weten.

Peter Paul Muller vertolkte de rol van Morten Mathijsen, de fractieleider van een politieke partij die de grote kanshebber lijkt om de nieuwe minister-president van Nederland te worden. De acteur sprak eerder de wens voor een tweede seizoen uit, maar AVROTROS laat vandaag weten dat er geen plannen zijn.

De hoofdrolspeler haalde eerder in De Telegraaf al hard uit naar de Publieke Omroep, die volgens hem te veel naar kijkcijfers kijkt. “Of dat ervan gaat komen, beslist de NPO. Wat een bureaucratische lulzooi is het daar”, zei de Gooische Vrouwen-acteur in april 2019 op de vraag of er een tweede seizoen in zit.

Volgens Muller moet de NPO een keuze maken. “Ik denk: vind je het wat of niet? Zo niet, dan kunnen wij wat anders gaan doen. Maar als je dit als een serie van belang beschouwt, laat je een tweede seizoen toch niet afhangen van hoeveel mensen er die ene avond hebben gekeken? Beoordeel het inhoudelijk.”

Helaas voor Peter hoeft hij niet langer te rekenen op een tweede seizoen. De dramaserie MORTEN, gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van Anna Levander (pseudoniem van Dominique van der Heyde) en Annet de Jong, ging vorig jaar april van start met 648.000 kijkers, maar zakte daarna in.