'Geen sprake van tweede seizoen Pointless'

'Geen sprake van tweede seizoen Pointless'

Geschreven door Sebastiaan Boers

Er komt vooralsnog geen tweede seizoen van Pointless. Dit bevestigden zowel omroep AVROTROS als ook producent Endemol maandag aan Showbizznetwork. Presentatricevan Pointless, Lucille Werner, stapte over van AVROTROS naar SBS6, maar Pointless gaat ze daar niet presenteren.

Nu Lucille overgestapt is naar SBS6, is de toekomst van Pointless onzeker. AVROTROS liet aan Showbizznetwork weten: ''Er is nooit sprake geweest van een tweede seizoen van Pointless''. Zij vervolgde haar antwoord: ''Het format ligt bij Endemol en niet bij ons'' aldus een medewerkster van AVROTROS.

Producent Endemol liet aan Showbizznetwork weten: ''Voor zover wij weten komt er inderdaad geen tweede seizoen van Pointless''. Pointless werd de opvolger van Lingo, het bekende woordspel. Dit woordspel verhuisde van NPO 1 naar NPO 2 en verdween toen snel van de buis.

Zondagavond kwam Lucille Werner langs in Carlo's tv café. Zij kwam daar om te praten over haar overstap naar SBS6. Na vijftien jaar gewerkt te hebben bij AVROTROS stapte zij over naar de commerciële zender. Carlo Boszhard wilde weten of het spel met ballen, Lingo, ook mee verhuisde naar SBS6. Hier kon Lucille nog niet veel over zeggen.

Wel gaf ze aan dat het voor haar voelde als een huwelijk. Ook heeft de kijker nooit echt afscheid kunnen nemen van Lingo. In de zomer van 2015 haalde Lucille het nieuwe spelprogramma, Pointless, naar Nederland. In Pointless draaide het om zo min mogelijk punten te scoren. Dat leek makkelijker dan het in werkelijkheid was.

Lingo jurylid, JP, werd ingeruild voor Owen Schumacher. Hij werd het jurylid bij Pointless. Over de kijkcijfers waren Lucille en AVROTROS zeer tevreden. De samenwerking tussen Lucille Werner en Owen Schumacher is voor herhaling vatbaar gaf een medewerker van AVROTROS aan Showbizznetwork toe. Een tweede seizoen werd alles behalve uitgesloten.

Op Twitter gaf Pointless zelf nog aan dat ze zeker terug zouden komen. De laatste Tweet is op 28 augustus 2015 verstuurd. ''dank Sebastiaan voor het kijken!!! We komen terug!!!'' liet Pointless toen weten. Lucille heeft haar biografie op Twitter inmiddels aangepast. Daar staat nu onder andere SBS6, Pointless en Lingo op.

In oktober 2015 liet AVROTROS nog aan showbizznetwork.nl weten dat er wellicht een tweede seizoen aan zat te komen. Lees hier dat bericht nogmaals terug. Op dat moment waren er al gesprekken tussen Lucille en SBS6. Dit gaf Lucille aan in Carlo's tv café.

Lees ook: Lucille Werner: 'Thuis op zondag om Carlo te pesten'

Bekijk Pointless terug via TVblik.