Nieuwe RTL Nieuws in première voor ruim 1 miljoen kijkers

Nieuwe RTL Nieuws in première voor ruim 1 miljoen kijkers

Geschreven door Daniël Schalk

Gisteravond is de nieuwe studio en vormgeving van RTL Nieuws in première gegaan om 19:30 uur. De eerste uitzending van het RTL Nieuws vanuit de nieuwe studio en met de nieuwe vormgeving trok maandagavond 1.167.000 kijkers.

Sinds afgelopen maandag heeft RTL Nieuws een nieuwe studio en vormgeving, de uitzendingen van RTL Z en Editie NL komen vanaf vandaag voor het eerst uit de nieuwe studio.

De nieuwe studio van de nieuwsuitzendingen van RTL zou vorige maand al in gebruik genomen worden maar was toen nog niet helemaal klaar.

Naast de uitzendingen heeft ook de website en de app van RTL Nieuws een make over gekregen. Maandagochtend was de website als eerste aan de beurt dat in een nieuw jasje werd gestoken, later op de dag ging ook de app over naar de nieuwe vormgeving van RTL Nieuws.

Naast de nieuwe vormgeving is er nog meer veranderd aan de website en de app, RTL Nieuws brengt online al het nieuws in non-stop updates. Ook de ‘volg-functie’ is nieuw, je kan je gratis abonneren via Mijn RTL Nieuws en zo bepalen hoe je op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws.

RTL Nieuws-concurrent het NOS Journaal trok na de eerste vernieuwde uitzending van RTL Nieuws 2.029.000 kijkers om 20:00 uur op Nederland 1.