Expeditie Robinson NL vs BE: De sterkte van de Belgen?

Expeditie Robinson NL vs BE: De sterkte van de Belgen?

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

John schrijft elke donderdagavond over de gebeurtenissen in Expeditie Robinson NL vs BE.

De afgelopen twee proeven zijn gewonnen door de Belgen, waardoor het Nederlandse kamp een kandidaat heeft weggestuurd. Maar niet de Belgische Natassia maar de Nederlandse Aisha die echter naar wraakeiland mocht gaan. Wraakeiland met een hut, vuurstick en eten. Dus Aisha ziet het helemaal zitten en wilt wraak gaan nemen. En omdat ze een survival cursus heeft gevolgd en daar de beste was in vuur maken ziet ze het helemaal zitten.

Maar er is een verschil tussen vuur maken met een begeleider aanwezig en vuur maken in Robinson. Het lukt Aisha niet om vuur te maken. Maar nadat ze er even over na gedacht heeft realiseert ze zich wat ze fout heeft gedaan en lukt het haar toch om vuur  re maken.

Beide kampen moeten weer een proef doen en het Nederlandse team beseft dat het voornamelijk in de communicatie fout is gegaan en dat dit dus moet verbeteren. Er wordt voor de proef dus een leider aangewezen. Een proef die weer zwaar wordt. Er moet een kooi worden uitgegraven dan moet deze naar een boom in het water worden gebracht om staand op die kooi ballen uit de boom te slaan. Die ballen moeten later op het land, vanaf de kooi in een ronddraaiend net worden gegooid.

En al snel loopt de proef als de eerdere proeven, de Belgen starten het beste en liggen voor waarna het Nederlandse team begint aan een inhaalrace, die ze vorige keer nipt verloren. Maar nu gaat de inhaalrace goed, heel goed en worden de Belgen op weg naar de boom ingehaald. Hebben de Nederlanders eerder alle ballen geplukt en zijn ze als eerste met de kooi weer terug op het strand en beginnen met de ballen in het net te gooien. Ook hier hebben ze de leiding en gooien de eerste 2 van 5 ballen in het net. Maar dan komen de Belgen terug tot 2-2 en wordt de strijd weer spannend. Maar uiteindelijk weten de Nederlanders de strijd, voor het eerste, te winnen. Maar met gevolgen. Tijdens het kantelen van de kooi komt deze op de voet van Herman terecht. Maar Herman beseft dat hij dit niet te veel moet laten merken om niet als geblesseerde eruit te worden gestemd bij een volgende eilandraad. 

Een eilandraadwaar nu team België en de Nederlandse Nelleke naar toe moeten. Vorige week stemde het Nederlandse team niet de Belgische Natassia, maar de Nederlandse Aisha eruit. En ook nu lijkt dit scenario te gaan gebeuren. Niels ontpopt zich tot meester manipulator en probeert Nelleke te overtuigen dat ze een kans heeft als ze alle stemmen inzet. Niels en Thomas overleggen met Farah om haar gerust te stellen terwijl ze Farah eruit willen hebben omdat ze hun irriteert. Waarna Niels Farah ook voor zijn plannetje gebruikt om haar nog eens aan Nelleke te laten bevestigen dat ze al haar stemmen in moet zetten. Nelleke beseft wel wat er speelt maar heeft niet veel keus.

Op de eilandraad geeft Farah volgens het door Niels ontwikkelde plan een stem aan Liesbeth. De rest van de stemmen zijn voor Farah, die dit niet aan ziet komen en weggestemd wordt. En dus naar wraakeiland mag.

Expeditie Robinson NL vs BE is te zien op Videoland.