Junior editie Wie is de Mol? Vanaf voorjaar 2014 bij de avro

Junior editie Wie is de Mol? Vanaf voorjaar 2014 bij de avro

Geschreven door Pieter Jongsma

Vanaf het voorjaar van 2014 start de jongerenvariant van het programma Wie is de Mol? bij de AVRO: Wie is de Mol Junior. Evenals in de volwassenen-editie gaan tien kandidaten het avontuur met elkaar aan. In Wie is de Mol Junior voeren jonge kandidaten, in de leeftijd van 12 tot en met 14 jaar, onder leiding van presentator Art Rooijakkers spannende, actieve en slimme opdrachten uit in Nederland.

Zij gaan op zoek naar de Mol in hun midden. De junioren zetten zich met hun deelname in voor natuurbeschermingsprojecten van het Wereld Natuur Fonds (WNF). Via wieisdemoljunior.avro.nl kunnen jongeren zich aanmelden om mee te doen aan het programma.

 

Presentator Art Rooijakkers: “Ik weet als presentator en kandidaat hoe bijzonder het is om Wie is de Mol? mee te maken en ik heb gemerkt hoe populair WIDM? is bij kinderen. Daarom verheug ik me er nu al op om de jonge avonturiers op zoek te zien gaan naar de Mol. Het mag dan een juniorvariant zijn, deze zoektocht is zeker geen kinderspel!”

 

Peter Lubbers, Directeur Media bij de AVRO: “De AVRO is blij dat er naast de volwassen versie nu een heel volwassen juniorversie van Wie is de Mol? komt. Kinderen kijken sowieso al veel naar Wie is de Mol? en nu hebben ze ook hun eigen variant. Ik hoop dat ze hier net zo veel plezier aan gaan beleven.”

 

Wie is de Mol Junior

Wie is de Mol Junior is de jongerenvariant van het programma Wie is de Mol?, dat in januari 2014 aan haar 14e seizoen begint. Het is een avontuurlijk spel waarin 10 kandidaten, in de leeftijd van 12 tot en met 14 jaar, onder leiding van Art Rooijakkers spannende, actieve en slimme opdrachten uitvoeren en op zoek gaan naar de Mol in hun midden. Slaagt de opdracht, dan verdient de groep geld voor de gezamenlijke pot. Om de opdrachten tot een goed einde te brengen, moeten ze samenwerken en elkaar vertrouwen. Alleen: wie is te vertrouwen en wie niet? De Mol is altijd onder hen en probeert de opdrachten te saboteren, zodat er geen of in ieder geval zo min mogelijk geld wordt verdiend voor de pot. Aan het einde van iedere aflevering worden de kandidaten getest. De persoon die het minste weet over de identiteit van de Mol, gaat naar huis. Aan het einde van de serie blijven er drie kandidaten over: de Mol, de winnaar en de verliezer. De winnaar is degene die de meeste vragen over de Mol goed heeft. Wie is de Mol Junior bestaat uit 8 afleveringen van 25 minuten. In aanloop naar de serie komen er 8 korte afleveringen van 10 minuten, waarin de selectie van de junioren centraal staat. Meer informatie over deze serie en over Wie is de Mol Junior volgt in het najaar van 2013.

 

WNF

In Wie is de Mol Junior wordt intensief samengewerkt met het jongerenprogramma van het WNF, WNF-LifeGuard.

De kandidaten kiezen ieder een bedreigde diersoort waarvoor zij spelen. Het geld, dat zij tijdens het avontuurlijke spel verdienen voor de pot, wordt uiteindelijk gedoneerd aan een project van het WNF.

 

 

Wie is de Mol Junior wordt geproduceerd door IDTV.