Wie Is De Mol? Junior vanaf zondag 9 maart bij de AVRO

Wie Is De Mol? Junior vanaf zondag 9 maart bij de AVRO

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Zondag 9 maart start de jongerenvariant van het populaire programma Wie is de Mol? bij de AVRO: Wie is de Mol? Junior. Tien kandidaten, in de leeftijd van 12 tot en met 15 jaar, gaan evenals in de volwassenen-editie het avontuur met elkaar aan.

Onder leiding van presentator Art Rooijakkers voeren zij spannende, actieve en slimme opdrachten uit in Zuid-Limburg en Zeeland. Zij gaan op zoek naar de Mol in hun midden. De serie staat in het teken van natuurbescherming en het jongerenprogramma van het Wereld Natuur Fonds, WNF-LifeGuard. Iedere deelnemer speelt voor een bedreigde diersoort. De winnaar van Wie is de Mol? Junior doneert het geld in de pot aan een WNF-project voor zijn of haar dier. Op 27 april is de spannende finale en blijkt wie de verliezend finalist, wie de winnaar en wie de Mol is.

De kandidaten van Wie Is De Mol? Junior 2014:

Guido, 14 jaar uit Numansdorp - jaguar

Bobbie, 14 jaar uit Hilversum - tijger

Davey, 13 jaar uit Nederweert - gorilla

Jenny, 15 jaar uit Heemstede - olifant

Roeland, 15 jaar uit Leiden - zeeschildpad

Floor, 14 jaar uit Haarlem - ijsbeer

Lucia, 13 jaar uit Den Haag - haai

Jan, 14 jaar uit Apeldoorn - reuzenpanda

Jitske, 13 jaar uit Heerenveen - neushoorn

Harmen, 13 jaar uit Delden - orang-oetan

Wie is de Mol? Junior

Na de selectierondes die in februari te zien waren bij de AVRO, en die startten met 30 junioren, start vanaf zondag 9 maart voor de tien overgebleven kandidaten het avontuur in Zuid-Limburg en Zeeland, in totaal 9 kandidaten en 1 Mol. De kandidaten voeren verschillende opdrachten uit om zo achter de identiteit van de Mol te komen. Aan het einde van elke aflevering vullen alle kandidaten een test in met 15 vragen over de identiteit van de Mol. Wie het minst aantal vragen goed heeft beantwoord wordt naar huis gestuurd. Er kunnen jokers worden verdiend die kunnen helpen bij de test. Ook zijn er vrijstellingen te vinden die er voor zorgen dat iemand automatisch doorgaat naar een volgende aflevering. Wie is de winnaar, wie is de verliezend finalist en wie is de Mol?

‘Mollicitatie’-uitzending

Op vrijdag 7 maart van 17.00 uur tot 17.10 uur zendt de AVRO de laatste uitzending uit van de selectierondes: de Mollicitatie. De tien overgebleven kandidaten gaan op gesprek bij Mol-jury Kees Tol en Annemarie Jung, oud-Mollen van Wie is de Mol?. Om de Mol te kunnen zijn, moeten zij eerst de jury zien te overtuigen van hun eigen Mol-kwaliteiten.

WNF-LifeGuard

Tijdens de serie Wie is de Mol? Junior wordt er samengewerkt met het jongerenprogramma van het Wereld Natuur Fonds, WNF-LifeGuard. De LifeGuards zijn jongeren tussen de 12 tot 16 jaar die op hun eigen manier een steentje bijdragen aan bescherming van de natuur. In Wie is de Mol? Junior staan thema’s van WNF-LifeGuard centraal en zijn opdrachten gerelateerd aan natuurbescherming. Iedere kandidaat speelt voor een bedreigde diersoort. Zij verdienen geld voor de pot door opdrachten goed uit te voeren. De winnaar van Wie is de Mol? Junior mag de geldpot doneren aan zijn of haar gekozen dier.

‘Mollicitatie’-uitzending Wie is de Mol? Junior: Vrijdag 7 maart om 17.00 uur bij de AVRO op ZAPP/NED3

Wie is de Mol? Junior: Vanaf 9 maart iedere zondag vanaf 18.10 uur bij de AVRO op ZAPP/NED3