Ruben Nicolai presenteert nieuw tv-programma Lego Masters
Bron: RTL

Ruben Nicolai presenteert nieuw tv-programma Lego Masters

Geschreven door Pieter Jongsma

Ruben Nicolai gaat samen met zijn Vlaamse collega Kürt Rogiers het nieuwe tv-programma Lego Masters presenteren. In elke aflevering worden de deelnemende duo's uitgedaagd met bijzondere LEGO opdrachten die ze binnen een bepaald aantal uur moeten volbrengen.

 De deelnemers bouwen de spectaculaire bouwwerken helemaal uit het hoofd, want in LEGO MASTERS bestaan er geen bouwtekeningen. De jurering wordt verzorgd door de BRICKMASTER, een expert op het gebied van LEGO. Acht duo's uit Nederland en Vlaanderen gaan met elkaar deze kleurrijke competitie aan. Aan het einde van de wekenlange strijd mogen de twee beste bouwers van Nederland en België zichzelf LEGO Master 2020 noemen.

Ruben: "Nu ik letterlijk en figuurlijk ondergedompeld ben in LEGO bouwstenen snap ik iets meer van de fascinerende focus die de deelnemers van dit programma hebben. Het levert creaties op waarbij je je ogen niet gelooft. Om het dan ook nog samen met de sympathiekste Vlaming van de Lage Landen te mogen presenteren is meer dan een gezellige bonus! Ook leuk: mijn jongste begint het nu ook te ontdekken. Zo ontdekte ik vanmorgen nog zo’n stevig vierkant steentje in mijn linkervoetzool… Spektakel, emotie en de meest schitterende bouwwerken die je je maar kunt voorstellen; dat is LEGO MASTERS!"

Lego Masters vanaf zaterdag 11 april om 20.00 uur bij RTL 4.