LEGO Masters Kids: Een avontuurlijke LEGO reis door de tijd!
Bron: RTL / William Rutten

LEGO Masters Kids: Een avontuurlijke LEGO reis door de tijd!

Geschreven door Laatste update:

De fans van LEGO Masters hoefden na de finale van de AFOLS (Adult fans of LEGO) niet lang te wachten op nog een aflevering. Gisteravond zond RTL 4 een allereerste LEGO Masters Kids Special uit. Zes teams van kinderen tussen de 10 en 13 jaar streden om de titel van LEGO Masters Kids 2021. 

De kandidaten zijn Jeremi (11) en Timo (10), Jona (12) en Daniël (12), Mandy (12) en Jurre (11), Tom (11) en Simon (13), Thomas (10) en Olivier (10), Timo (11) en Winkler (12). Ruben Nicolai en Jonathan Bennink keren weer terug in hun rollen van vorige week: presentator en Brickmaster. Maar zij waren niet de enigen die mogen terugkeren ... 

In deze Special reizen de jonge bouwers terug in de tijd naar Jurassic Park en worden zij geteleporteerd naar een stad in de verre toekomst. Maar ze moeten wel hard aan de LEGO, want de hoofdprijs van een jaar lang 100 euro per maand te besteden aan LEGO bij een bekende speelgoedwinkel voor beide winnaars wordt aan het einde van de aflevering al uitgereikt.

Ja, dat is zo! Veel te leuk, want bij binnenkomst schuiven een aantal kinderen op hun buik de studio al binnen waar zij een groot LEGO ei zien staan waaruit een baby dino te voorschijn komt. De twaalf kandidaten stellen zich op voor Ruben en de Brickmaster en die laatste geeft aan dat die twaalf zijn uitgekozen, omdat hun bouwwerken, die hij al eerder gezien had bij de selectierondes, zeker niet onderdoen voor de bouwwerken van de volwassenbouwers. De kinderen raken geheel en al in verwondering als de roldeur weer opengaat en er een politieagent op motor de studio komt binnenrijden. Hij brengt het gouden steentje dat met rook en al onthuld wordt. 

LEGO Jurassic Egg World

Als Ruben met zijn "Bim Bam Beieren geef mij nog zes eieren" zes dinosaurus' eieren op de tafels getoverd heeft, gaan de jongens en het meisje van start. Mandy is het enige meisje, ze vindt de Brickmaster Jonathan cool en zou zelf later ook wel Brickmaster willen worden. Maar dan moet ze samen met haar teamgenoot Jurre nog wel even een mooie Jurassic Park dino bouwen, die uit het ei breekt. Thomas noemt een aantal soorten dino's op: "T-Rex, Velociraptor ...", dan moet hij even denken, ... "een T-Rex, die had ik al gezegd. Een velociraptor ... oh die had ik ook al genoemd". Uiteindelijk kwam hij er wel op, want met zijn broer Olivier bouwt hij Brammie de Brachiosaurus. Goed luisteren naar de Brickmaster is van groot belang volgens hem, want anders lig je eruit! Jonathan gebruikt overigens wel gekke woorden volgens de kinderen: Esthetiek, anders gezegd: het moet mooi zijn. 

En mooi zijn ze! Na vier uur bouwen staan er zes gevulde eieren op tafel. Een tweekoppige draak. Brammie dus, die tijdens het bouwen zijn lange nek nog wel eens liet hangen. Een draak die van achteren open kan. Uiteraard kon de populaire triceratops niet ontbreken, genaamd: Trito en geen Avro Tros, Ruben. De presentator heeft duidelijk geen verstand van dinosauriërs. Een draak met kokosnoten en nootjes voor Ruben en Jonathan. Er is zelfs een dino à la Calimero met melkfles. 

Natuurlijk kan er maar één team de beste zijn en dat is precies die Calimero. Deze baby dino was esthetisch heel mooi. Ook van de losse eierdop is goed gebruik gemaakt. Zij winnen dus het gouden steentje, ondanks dat hun dino vlak voor tijd nog naar de LEGO kaakchirurg moest. Leuk om nog te noemen uit deze ronde is dat Jonathan de nummer 2 bestempelde als "zo zou men bij LEGO ook een set maken". Simon en Tom, steek die maar in jullie brickroom! 

Back to the Future

De kinderen staan voor een tafel met een enorme futuristische ruimtestad. Aan hen de grote taak om die stad met hun eigen  originele ruimtevaartplannen en creatieve ideeën over de toekomst uit te bouwen. Helemaal iets voor Jeremi, die vol trots zijn NASA trui showt. Ook Star Wars fans Simon en Tom geraken geheel in hun element. Zij bouwen een gecrashte UFO, die door onderzoekers eens goed onder de loep wordt genomen. Helaas crasht hun bouwwerk een aantal keren op verschillende plaatsen, maar het komt goed! Brickmaster Jonathan is ook te spreken over de kat van Mandy en Jurre. Dus toekomstige LEGO Master kandidaten, mocht hij in een volgend seizoen weer jureren, stop altijd een LEGO kat in je bouwwerk! Of een tijger, die energie opwekt. Maar wat is nu het voordeel van het inzetten van het gouden steentje dat Jona en Daniël gewonnen hebben? De terugkeer van de LEGO Masters 2020, Jan en Lola! En Lola is volgens Daniël de detailkoningin. Twintig minuten lang helpen zij de twee jonge kandidaten bij hun ontsnapte alien operatie.  

Het grootste bouwwerk komt van de tweeling, die zelfs met hun eigen nieuwe planeet TEO komen: Thomas en Olivier, de jongsten van de groep, hebben zichtbaar enorm veel en plezier lol bij het bouwen van hun planeet die onder water komt te staan en hun raket Big Berta met alle koffertjes. Thomas is spontaan positief over de winst na de beoordeling van de Brickmaster: "Deze is voor ons, we gaan winnuuuuuh!" Dat toch niet, maar ze eindigen wel als tweede en ook dan kan de tweeling sportief, oprecht gemeend, mee juichen met de winnaars. Erg tof om te zien! 

De Jan en Lola tijd heeft Daniël en Jona niet geholpen. Op eigen kracht hebben Timo en Winkler met hun originele Drone Plastic Scrapper met daarin de oplossing voor de plastic soep in de oceaan, Jonathan daverend weten te overtuigen. De techniek waarmee de Drone ook kan bewegen, het constructief aanpakken van dit grote maatschappelijke milieuprobleem en het leuke verhaal dat van veraf al meteen duidelijk is, maken hen tot LEGO Masters Kids 2021! 

Jan en Lola brengen de cartoonish uitziende LEGO Masters beker de studio binnen en Jonathan overhandigt deze aan de uitzinnige winnaars! Winkler merkt op: "Eigenlijk is het gewoon 100 Euro zakgeld per maand!" Ga er wat leuks van kopen jongens, er staan mooie LEGO Star Wars, City, Marvel en Jurassic World sets op de planning voor dit jaar!

Ruben laat weten dat kinderen tot en met 13 jaar zich nu al kunnen opgeven voor de volgende editie van LEGO Masters Kids.