Nieuwe Vlaamse seriezender heet CAZ 2
Bron: VTM

Nieuwe Vlaamse seriezender heet CAZ 2

Geschreven door Pieter Jongsma

De nieuwe Vlaamse seriezender heet CAZ 2, dat maakte DPG Media woensdag bekend. Eerder deze maand werd al duidelijk dat VTM een tweede zender kreeg. Op deze zender zijn elke dag Vlaamse en internationale series te zien. 

Dirk Lodewyckx, algemeen directeur TV, radio & streaming: “We bouwen de unieke band die VTM heeft met de kijkers in Vlaanderen verder uit, niet alleen lineair, maar ook met een sterk digitaal verhaal. Naast de investeringen in het lineaire, bouwen we verder aan ons succesvol VTM GO-platform en starten we ook met een betalend streamingplatform. Vlaamse, creatieve content is key. De kijker wordt onze programmadirecteur: hij bepaalt welke content, wanneer en met welk comfort hij die wil zien.”

Zo zullen voor het eerst de Walter Presents-series - tot nu toe enkel online te bekijken - op een lineaire zender te zien zijn. CAZ 2 brengt ook reeksen als Clan, Cordon en Mr. Robot, vaak met verschillende afleveringen op één avond na elkaar. CAZ 2 brengt elke weekdag een Vlaamse topreeks als Cordon, Clan of Zuidflank. Op maandagavond staan er om 20.40 steevast internationale misdaadreeksen gepland. De zender start op 2 maart met Snowfall, de misdaadreeks waarvan landgenoten Adil El Arbi en Bilall Fallah de eerste afleveringen hebben geregisseerd.

Dinsdag- en woensdagavond zijn voor Walter Presents: Walter Iuzzolino, een gepassioneerde Italiaanse dramafan, gaat wereldwijd op zoek naar de beste niet-Engelstalige fictiereeksen. Op donderdag zijn er actiereeksen, met de Amerikaanse SWAT bij de start. Op vrijdagavond staan fantasy- en horrorreeksen op de agenda, met als eerste de Amerikaanse horrorreeks Blood Drive.

In het weekend is er een portie drama. CAZ 2 start op zaterdag 7 maart met een Dawson’s Creek-marathon. Het weekend wordt op zondag afgesloten met een filmthriller, gevolgd bij de start door de Amerikaanse comedy/dramareeks Girlfriends’ Guide To Divorce.

CAZ 2 is te vinden op kanaal 23 (Telenet), kanaal 18 (Proximus) en kanaal 19 (Orange).