Videoland maakt documentaire over 10-jarige kickbokster
Foto: Ruud van Doorn

Videoland maakt documentaire over 10-jarige kickbokster

Geschreven door Pieter Jongsma

Videoland komt met een documentaire over de 10-jarige kickbokster Amira Tahri. Op zevenjarige leeftijd begon ze met kickboxen. Inmiddels is Amira Tahri 10 jaar oud en viervoudig wereldkampioen kickboksen. Daarnaast wordt ze gesponsord door Nike.

In de documentaire Amira geeft de Nederlands Marokkaanse kickbokster voor het eerst een kijkje in haar dagelijks leven. De rode draad in het portret is de relatie tussen de wereldkampioene en haar vader, die niet alleen haar vader, maar ook haar coach is.

“Amira is een wonderkind, ze kan alles. Als we bij haar trainingen filmden had ik soms het gevoel dat ik naar iets bovennatuurlijks stond te kijken. Tegelijkertijd is Amira een heerlijk, lief, grappig en soms lekker bijdehand meisje van tien. Younes, haar vader, is gek op Amira, haar talent voor kickboksen is zijn roeping geworden. In de documentaire is te zien dat het voor een ouder niet altijd makkelijk is om keuzes te maken tussen je kind en de topsporter”, aldus regisseur Elza Jo Tratlehner over de documentaire.

De documentaire over Amira Tahri is vanaf 9 april te zien bij Videoland.