Expeditie Robinson NL vs BE: Veel doen zonder rendement en niets doen met veel rendement

Expeditie Robinson NL vs BE: Veel doen zonder rendement en niets doen met veel rendement

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

In Expeditie Robinson zijn er altijd harde werkers, mensen die ondanks het weinige eten en weinig energie constant bezig zijn. Maar er zijn ook mensen die lanterfanten, bijna niets doen maar er door slimheid lang mee weg komen. 

Een voorbeeld van het lanterfanten is Farah de Belgische schoonheid die al geruime tijd op wraakeiland zit. Ze lijkt niets of bijna niets te doen. Hangt als een nieuwe bewoner op wraakeiland een zielig verhaal op over het ontbreken van eten. En als de ander niet op let sluipt ze weg en eet stiekem haar buikje rond aan het door haar verstopte eiland. Dit heeft er toe geleid dat ze nog steeds op het eiland zit als na de twee afgevallen dames Aisha en Liesbeth de eerste man, Dennis aankomt. Dennis die de klap van het weggestemd worden nog aan het verwerken is. 

Veel doen is daarentegen het credo van Herman, hij heeft zelfs een rattenval gebouwd in de hoop een rat te vangen. Zijn mede eilandgenoten lachen er een beetje om. Herman is altijd bezig maar zoals bij controle van zijn rattenval weer blijkt tevergeefs. De val is en blijft leeg. Herman zijn inzet is voorbeeldig en hij lijkt tot nu toe een echte Robinson maar als je inzet niets oplevert kan het tij zich tegen je keren.

Maar zoals altijd zijn vaak ook de proeven belangrijk. Als je wint is er geen eilandraad. Maar als je een proef voor je team verkloot kan dit ook gevolgen hebben. 

Kamp Noord en Zuid moesten dit keer tegen elkaar strijden in een proef uit het vorige Expeditie Robinson seizoen van de BN-ers. Het afleggen van een hindernisbaan met een wok met vuur. Als je fouten in het parkoers maakt valt er water in je wok en kan het vuur uitgaan. Kamp Zuid, het voormalige Belgische team heeft nog maar 5 leden terwijl team Noord er nog 7 heeft. Dus een overwinning voor Zuid is heel hard nodig. 

Maar het is team Noord dat goed van start gaat en al twee hindernissen succesvol afgelegd heeft voordat Zuid vuur heeft. Team Noord waar Jorik en Anouk niet meedoen omdat Herman die geblesseerd is geweest heel nadrukkelijk aangeeft dat hij mee wil doen. Nord start goed maar als Eva bij een hindernis niet goed inschat wat er gebeurd valt er water in de wok. Hierop neemt Herman de coaching over maar dit gaat ook niet goed en blijkt irritatie op te wekken. 

En door dit alles sluipt Zuid dichterbij. En bij de laatste hindernis zijn de teams bijna gelijk. En als Herman tegen de stroom inzwemt en tijd verliest komt Zuid nog dichterbij en weet uiteindelijk de strijd op het laatste moment in hun voordeel te beslissen.

Dennis laat ondertussen aan Farah zien dat je wel eten kunt vinden op wraakeiland en vangt een krab. En i.p.v. af te wachten zoals Aisha en Liesbeth deden daagt hij Farah uit voor de strijd. Maar Aisha en Liesbeth vonden alle twee hun Waterloo tegen Farah die duidelijk het vermogen heeft om goed te staan op de trap en met elke ronde en ervaring sterker lijkt te worden. En weer op de laatste trede redt haar tegenstander het niet. Ook Dennis sneuvelt op de trap en Farah is weer een proef verder. 

Terwijl Noord zich voorbereid op de eilandraad en iedereen elkaar aftast lijkt het erop dat de irritatie over Herman ervoor zorgt dat er op hem gestemd gaat worden door zijn Nederlandse kampgenoten waarin de Belgen wijselijk mee lijken te gaan. Maar Herman geeft aan op Eva te stemmen en desnoods al zijn stemmen in te zetten. En Eva die ook irritaties op heeft gewekt wordt besproken als mogelijke kandidaat om op te stemmen. 

DE stemming geeft uiteindelijk duidelijkheid, Herman krijgt 1 stem, die van Eva en zij krijgt verder alle stemmen. Dus Eva wordt de volgende die mag  gaan proberen om de sluwe Farah te verslaan op wraakeiland. Iets waarvan ik langzamerhand ga denken dat dit niet meer gaat lukken en Farah zo naar de samensmelting of zelfs finale sluipt.