Isa Hoes vind Celblok H beter dan Wentworth

Isa Hoes vind Celblok H beter dan Wentworth

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Isa Hoes vind de SBS6-serie Celblok H, waar Hoes de hoofdrol in speelt, beter dan het Australische origineel Wentworth, dat zei de actrice in Televizier.

Isa Hoes is trots op de serie, die vorige week met 1,2 miljoen kijkers van start ging, “Het fijne is: omdat dit een remake is van een Australische serie kunnen wij deze verbeteren. Net iets verfraaien en verfijnen, zoals wij dat willen. Dat hoor ik ook van de cameramannen; die vonden sommige beelden van de Australische serie best wel braaf."

De Nederlandse versie van Wentworth is absoluut niet braaf, “Wat ik er zo geweldig aan vind, is dat ze ontzettend echt en rauw is; we hebben wel een make-upje op, maar spelen geen mooie vrouwen. We maken wel een heel mooie serie, maar wat je ziet, is best gruwelijk.”

Die sfeer komt ook naar voren in de wijze waarop wordt gefilmd, “Onze beelden zijn wat rauwer en ruwer. In de Australische serie is het altijd mooi weer, dat hebben wij niet. Zij lopen op de binnenplaats dan ook in een T-shirt, wij zijn warmer gekleed.” aldus Hoes. “En wij draaien in een echte gevangenis, zij niet. Dat geeft extra cachet aan onze serie.”

De tweede aflevering van Celblok H, met Isa Hoes, is vanavond om 20:30 uur te zien op SBS6.