NPO Zapp komt met dagelijkse liveshow Zapplive Extra
Bron: Suzanne Heikoop

NPO Zapp komt met dagelijkse liveshow Zapplive Extra

Geschreven door Pieter Jongsma

NPO Zapp komt met een dagelijkse liveshow als alternatief voor school, nu kinderen massaal thuis moeten blijven vanwege het coronavirus. 

In Zapplive Extra kunnen kinderen hun vragen stellen en krijgen ze les van experts die via videoverbindingen aan het woord komen. Klaas van Kruistum presenteert het programma op Zapp.

“We voelen allemaal onzekerheid en juist daarom zijn we er nu gewoon elke dag”, zegt Van Kruistum. “Voor goede informatie, iets leren ondanks dat je niet naar school gaat én onderling contact, ook al is dat nu op afstand.”

Het live-programma is een alternatief lesrooster dat elke middag aanhaakt bij educatieve Zapp-programma’s die gaan over onder anderen biologie (de Smerige Quiz, EO), wetenschap (Willem Wever, KRO-NCRV) en natuur (Freeks Wilde Wereld, VPRO). Nieuw is ook Het Klokhuis Maakt (NTR), een creatief programma waarbij kinderen masterclasses krijgen van Klokhuis-presentatoren en experts.

Zapplive Extra is een samenwerking tussen NPO Zapp en KRO-NCRV en is vanaf woensdag op doordeweekse dagen te zien van 13.00 tot 15.30 uur op NPO Zapp en NPO Start.