Coronavirus op tv: Zapp start met educatieve liveshow voor kinderen
Bron: KRO-NCRV / Suzanne Heikoop

Coronavirus op tv: Zapp start met educatieve liveshow voor kinderen

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Er wordt op televisie veel aandacht besteedt aan de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Dit artikel wordt gedurende de dag aangevuld met informatie over de inhoud van tv-programma’s.

  • Zapplive Extra

NPO Zapp start vandaag met een dagelijkse educatieve liveshow voor kinderen, die als gevolg van het sluiten van de scholen thuis zijn. Om ouders en docenten te ontlasten en kinderen toch de mogelijkheid te geven iets te leren, biedt NPO Zapp een breed scala aan educatieve programma’s. De dagelijkse liveshow Zapplive Extra dient hierin als huiskamer, waar kinderen les krijgen van experts.

Elke dag gaat NPO Zapp programma’s uitzenden over biologie (de Smerige Quiz, EO), wetenschap (Willem Wever, KRO-NCRV) en natuur (Freeks Wilde Wereld, VPRO). De programma’s omlijst door Zapplive Extra, dat wordt gepresenteerd door Klaas van Kruistum. Het Klokhuis maakt ook een speciaal programma dat draait om creativiteit, waarin kinderen masterclasses krijgen.

  • Kamerdebat over coronacrisis

In de Tweede Kamer is er vanmiddag om 13:00 uur een debat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus in Nederland. Premier Rutte en minister Bruins geven in de Tweede Kamer toelichting op de maatregelen van het kabinet tegen het coronavirus. Het debat wordt live uitgezonden door de NOS op NPO 1.

  • In het Hart van Nederland

SBS6 stopt tijdelijk met Shownieuws. De redactie van Shownieuws werkt samen met Hart van Nederland aan een speciaal dagelijks programma’s over het coronavirus. In het programma In het Hart van Nederland wordt het laatste corona-nieuws besproken. De presentatie wordt afgewisseld door Merel Westrik, Leonie ter Braak en Maarten Steendam, die in de studio experts ontvangen. 

Dit artikel wordt gedurende de dag aangevuld.