Quarantaine Songs: Anastacia, Modern Talking & Christina Aguilera

Quarantaine Songs: Anastacia, Modern Talking & Christina Aguilera

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Sinds de maatregelen van de overheid tegen het coronavirus zitten veel Nederlanders thuis in quarantaine. Hoeveel keer heb jij sindsdien jouw Spotify-lijstje al afgespeeld? Voor de afwisseling zoekt Sebastiaan naar ‘vergeten liedjes’, die mooie, oude herinneringen naar boven brengen.

Anastacia - One Day in Your Life

Zangeres Anastacia bracht in 2009 het zomerse nummer One Day in Your Life uit. Het nummer kwam heel vaak voorbij op de radiozenders. Niemand kon meer om de zangeres heen. Vrijwel iedereen kon het nummer mee zingen. Nu ruim elf jaar later is het een beetje een vergeten nummer. Maar wanneer je het weer hoort, is het bijna jammer dat het niet meer vaak gedraaid wordt.

Ricky Martin & Christina Aguilera - Nobody Wants To Be Lonely

Ruim twintig(!) jaar geleden riep Ricky Martin de hulp in van Christina Aguilera. De latin-zanger wilde haar hulp voor het nummer Nobody Wants To Be Lonely. Het werd in 2000 een enorme hit voor de twee. Nu twintig jaar later is het een soort vergeten liedje geworden. Heel af en toe komt het nog eens voorbij in het ‘Foute Uur’ van Qmusic. Maar of je daar als artiest blij mee moet zijn…

Inner Circle - Bad Boys

In de jaren ’80 bracht de band Inner Circle het nummer Bad Boys uit. Het is een erg aanstekelijk zomers nummer. Momenteel komt het nummer voorbij in de nieuwste Bad Boys film, Bad Boys For Life. Mede dankzij de film wordt het nummer weer beluisterd. Het roept bij iedereen meteen herinneringen op. Het is echt een fijn nummer waar ik heel vrolijk van wordt.

Modern Talking - Cheri Cheri Lady

Wij blijven nog even in de jaren ’80. De band van Dieter Bohlen, Modern Taking, bracht veel bijzondere muziek uit. Het nummer Cheri Cheri Lady heeft een enorm aanstekelijke melodie. Of je nu van de muziek houdt of niet, het blijft wel in je hoofd zitten. De jaren ’80 waren zo slecht nog niet. Nu wordt Modern Talking bestempeld als ‘fout’. Maar ‘fout’ is best goed op zijn tijd!

Katie Melua - Nine Million Bicycles

De klanken van de Nine Millions Bicycles van Katie Melua is behoorlijk rustgevend. Een nummer waar je even stil van kunt worden. Je kunt er prima mee wegdromen. Hier word ik persoonlijk erg rustig van. Gewoon even een moment van rust in een onrustige tijd. Daar helpt Katie je wel mee. Met deze nummers kom je de dag voor een deel wel door.