Quarantaine Songs: Spice Girls, Gerri Halliwell & Robbie Williams

Quarantaine Songs: Spice Girls, Gerri Halliwell & Robbie Williams

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Quarantaine Songs: Gerri Halliwell, Melanie C, Emma Bunton & Spice Girls

Sinds de maatregelen van de overheid tegen het coronavirus zitten veel Nederlanders thuis in quarantaine. Hoeveel keer heb jij sindsdien jouw Spotify-lijstje al afgespeeld? Voor de afwisseling zoekt Sebastiaan naar ‘vergeten liedjes’, die mooie, oude herinneringen naar boven brengen.

Geri Halliwell – It’s Raining Men:

Als je ergens vrolijk van wordt, dan is het wel van It’s Raining Men. Het origineel is van de jaren ’80, maar Gerri Halliwell besloot het nummer te coveren. Haar versie werd swingend en uptempo. Hiervan kun je simpelweg niet stil blijven zitten. Helaas wordt het nummer nog maar weinig gedraaid op de radiozenders. Daarom speciaal even aandacht voor Geri. 

Melanie C – Never Be The Same Again:

Een oud-collega van Geri, Melanie C, startte ook met een solocarrière. Haar single Never Be The Same Again werd een grote hit. Er was een tijd dat er geen dag voorbijging dat haar single niet op de radio te horen was. Langzaam maar zeker verdween het nummer van de radio. Toch is het een nummer wat het nog altijd goed kan doen. Echt een nummer die de nodige herinneren naar boven doet komen. Tenminste dat gevoel heb ik wel bij het nummer. 

Emma Bunton: What Took You So Long:

We blijven nog even bij een oud-collega van Geri. Emma Bunton probeerde ook met een solocarrière hits te scoren. Dat is niet echt heel goed gelukt. Toch heeft ze een bescheiden hitje gehad met het nummer What Took You So Long. Het is wel even fijn om haar stem even te horen. Eigenlijk is het best een fijn popliedje, die het prima op de radio zou doen. Even wegdromen bij een fijn nummer met een nog fijnere melodie. 

Spice Girls – Who Do You Think You Are?:

Dan nog even terugblikken naar de Spice Girls. Hierin zaten naast de drie bovengenoemde zangeressen ook Melanie B en Victoria Beckham. Zij waren één va de populairste girlband van de wereld. Nog altijd zijn hun hits niet weg te denken. Maar hun single Who Do You Think You Are is wel een beetje een vergeten liedje. Daarom even de aandacht voor dit nummer. Best een fijn nummer om weer even te horen. 

The Wanted – Glade You Came:

Naast alle vrouwen, is het ook even tijd om het over mannen te hebben. De mannen van The Wanted hebben veel nummers uitgebracht. Helaas zijn zij inmiddels al weer even uit elkaar. Gelukkig bestaat hun muziek nog wel steeds. Glade You Came is een typisch nummer van deze boyband die veel herinneren naar boven brengt. Hier word je echt vrolijk van. Eigenlijk mag het best wel weer eens gedraaid worden op de radio, toch?

Robbie Williams – Feel:

Zanger Robbie Williams heeft ontelbaar veel hits op zijn naam staan. Elke keer weet hij zichzelf weer te overtreffen. Zijn nummer Feel is misschien wel één van zijn mooiste nummers. Het is een heel mooi, rustig en vooral gevoelig nummer. Het past helemaal in de Corona tijd waarin we nu allemaal leven. Even een moment van rust, even een moment van opgaan in de muziek. Dat kan heel erg goed met Feel van Robbie.