Quarantaine Songs: Sarah Connor, Jewel, Leann Rimes & Jojo

Quarantaine Songs: Sarah Connor, Jewel, Leann Rimes & Jojo

Geschreven door Sebastiaan Boers

Sinds de maatregelen van de overheid tegen het coronavirus zitten veel Nederlanders thuis in quarantaine. Hoeveel keer heb jij sindsdien jouw Spotify-lijstje al afgespeeld? Voor de afwisseling zoekt Sebastiaan naar ‘vergeten liedjes’, die mooie, oude herinneringen naar boven brengen.

Sarah Connor – From Sarah With Love

De Duitse zangeres brak door met haar single From Sarah With Love. Het nummer heeft een mooie boodschap en een fantastische melodie. Het is een liefdesnummer waarin twee geliefden niet bij elkaar kunnen zijn. Sarah schrijft daarom een brief met daarin een liefdesboodschap. Deze brief sluit ze af met een lieve groet. Het nummer raakt mij iedere keer nog opnieuw. Echt een nummer bij weg te dromen en te genieten van de stem van Sarah.

Jewel – Standing Still

Waar is zangeres Jewel gebleven? Haar stemgeluid mis ik soms op de radiozenders. Haar nummer Standing Still is wel toepasselijk in de huidige tijd. Jewel zingt over Standing Still, oftewel stil staan. Wanneer ik het nummer weer hoor, denk ik meteen terug aan vroeger. Zo fijn om bepaalde herinneringen bij nummers te hebben. Best wel jammer dat we nu niet zoveel meer van haar horen.

Leann Rimes – Life Goes On

Ik blijf nog even in de stijl van Jewel. Want zangeres Leann Rimes doet mij ook denken aan Jewel. Haar nummer Life Goes On is echt een typisch vergeten nummer. Ineens dacht ik er weer aan, net na Jewel. Het leven gaat gewoon door, dat is een beetje de boodschap. Daar heeft Leann wel gelijk in, het leven gaat gewoon door. Al heeft Leann het wel over een breuk in haar relatie. Echt een fijn nummer om weer eens te luisteren.

Jojo – Leave (Get Out)

Kennen jullie Jojo nog wel? Dan heb ik het niet over Jojo uit GTST, maar zangeres Jojo. Zij brak door met haar single Leave (Get Out). Het was een regelrechte hit in meerdere landen. Met de nadruk op was, want nu hoor je het haast niet meer. Terwijl het best een fijn nummer is om weer even op te zetten. Het is vrolijk, uptempo en blijft snel in je hoofd zitten. Mijn oprechte excuses alvast hiervoor. Probeer er toch maar van te genieten.

Stacie Orrico – Stuck

Om even te blijven vergelijken: Stacie Orrico lijkt wel een beetje op Jojo. Zij brak door met de single Stuck. Toen het nummer net uit was, was het een fijn nummer. Wanneer je het nu hoort, denk je iets heel anders. Mijn eerste gedachte was dat Ariana Grande haar perfect zou kunnen imiteren. Maar toch roept Stuck wel herinneringen op. Echt fijn om het nummer weer even te horen. Echt een fijne editie. Herkenden jullie alle nummers nog?