Quarantaine Songs: Alesha Dixon, Gwen Stefani & Eve en Nelly Furtado

Quarantaine Songs: Alesha Dixon, Gwen Stefani & Eve en Nelly Furtado

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Sinds de maatregelen van de overheid tegen het coronavirus zitten veel Nederlanders thuis in quarantaine. Hoeveel keer heb jij sindsdien jouw Spotify-lijstje al afgespeeld? Voor de afwisseling zoekt Sebastiaan naar ‘vergeten liedjes’, die mooie, oude herinneringen naar boven brengen.

Alesha Dixon – The Boy Does Nothing:

Zangeres Alesha Dixon is momenteel een vast jurylid in Brittian’s Got Talent. Maar zij heeft naast jureren nog een talent, namelijk zingen. Haar swingende nummer The Boy Does Nothing is een nummer waar je lekker op los kunt gaan. Er zit zoveel melodie in, dat je er wel op moet bewegen. Zelf beweegt ze ook volop in de videoclip. Deze kun je hieronder zelf nog een keer bekijken. Echt zo’n vergeten liedje. 

Gwen Stefani & Eve – Rich Girl:

De samenwerking tussen Gwen Stefani en Eve smaakte naar meer. Voor haar soloalbum riep Gwen de hulp ik van Eve. Samen brachten zij het nummer Rich Girl uit. Echt een nummer waar je goed op kunt bewegen. Momenteel is het wel een vergeten liedje te noemen. Want heel veel hoor je het nummer niet meer. Het komt af en toe nog even voorbij in het Foute Uur van Qmusic. Hier kun je toch wel een beetje vrolijk van worden. 

Nelly Furtado – Powerless (Say What You Want):

Het is één van mijn favoriete zangeressen, Nelly Furtado. Op van haar een vergeten liedje uit te zoeken was niet eenvoudig. Voor mij persoonlijk bestaan er geen vergeten liedjes van Nelly Furtado. Dus kies ik voor het nummer Powerless (Say What You Want). Dit nummer heeft wel iets speciaals. Het was een andere stijl van de zangeres. Het klinkt in ieder geval heel erg mooi. Toch even fijn om weer even op te zetten. 

Karaja – She Moves:

Waar is zangeres Karaja gebleven? Dat vroeg ik mij hardop af toen ik haar nummer She Moves aan het luisteren was. Ik weet nog wel dat ik in een fotowinkel werkte met een cd-hoek. Ik vroeg aan mijn leidinggevende om de single van Karaja. Hij keek mij aan en moest nog net niet lachen. Hij wist dat ik ‘fan’ was van Shakira. Hij dacht dat ik een grap maakte. Het is toch mooi hoe sommige vergeten liedjes bepaalde herinneren naar boven doen komen.

Kylie Minogue – Slow:

Nu wij allemaal een stap op de plaats moeten maken is het tijd voor een rustig nummer. Bij het woord rustig denk ik meteen aan Slow van Kylie Minogue. Dat is een beetje makkelijk gedacht, het is de letterlijke vertaling, maar toch. Zangeres Kylie heeft zoveel hits op haar naam staan, dat er een paar vergeten liedjes tussen zitten. Slow is daar een mooi voorbeeld van. Gewoon even een moment van rust in een hectische tijd. Dat is soms best wel even goed volgens mij.