Luisteraars Qmusic stellen zelf hitlijst samen
Foto: Qmusic

Luisteraars Qmusic stellen zelf hitlijst samen

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Luisteraars van Qmusic krijgen de kans op zelf een complete hitlijst samen te stellen. De radiozender komt met de Q-top 1000: de Shout Out editie. Volgens de zender wordt het de lijst met de mooiste muziek ooit gemaakt.

Sinds maandag kan iedereen bij Qmusic een nummer aan iemand opdragen. Dit nummer wordt dan gedraaid met daarbij een persoonlijke 'shout out'. Bijvoorbeeld voor iemand in de zorg, iemand die boodschappen doet voor ouderen, of een zieke.

Qmusic-dj Domien Verschuuren vertelt: "Binnen no time werden we overspoeld met reacties. Mensen dragen aan de lopende band nummers op aan vrienden of familie. Daarom hebben we besloten om luisteraars een hele hitlijst samen te laten stellen met shout outs. Het wordt een lijst die verbindt."

Domien vervolgt: "In dit soort tijden willen we mooie muziek horen. Daarnaast zitten de meesten van ons thuis en hebben we het gevoel iets goeds te willen doen voor de medemens. En dat kan niet altijd. Sterker nog: het beste wat veel mensen kunnen doen is juist thuis blijven. Bij ons kun je veilig iemand een hart onder de riem steken. En zo zijn we toch allemaal een beetje samen."

Vanaf nu kunnen luisteraars via de site en app van Qmusic nummers kiezen voor in de lijst.