Radiozender Joe lanceert app
Bron: JOE

Radiozender Joe lanceert app

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Radiozender Joe lanceert vandaag een eigen app, de digitale radiozender laat luisteraars via hun app nu makkelijker naar de muziek uit de jaren '80 luisteren.  Joe heeft zijn roots in België waar het radiostation op 1 april 2009 van start ging. De zender groeide bij onze zuiderburen uit tot een goed gewaardeerde classics-zender met een stevig marktaandeel. Joe richt zich op de frisse veertiger en draait herkenbare hitmuziek van de jaren '80 tot nu. 

In 2019 volgde de Nederlandse versie van Joe dat in eerste instantie alleen online te beluisteren is, met 's morgens dj Erik van Roekel die het ochtendprogramma presenteert. Vanaf 1 april 2020 wordt het bereik van het station uitgebreid met de Joe app.

Jorn Agterberg, Marketing Manager Qmusic Nederland laat weten: "Met de Joe-app kan iedereen de classicszender luisteren waar en wanneer-ie maar wil. Er is nieuws te vinden over artiesten en je kunt eenvoudig in contact komen met het station en ochtend-dj Erik van Roekel via de gratis berichtenfunctie. Een eigen applicatie is de volgende stap in het vergroten van het bereik van het radiostation Joe. De app komt in deze coronacrisis op het juiste moment nu veel mensen thuis aan het werk zijn en wel wat afleiding kunnen gebruiken."

Naast de door Agterberg genoemde functionaliteiten kan de luisteraar ook hartjes geven aan favoriete tracks, waardoor deze opgeslagen worden in zijn of haar profiel. Het lijstje dat daaruit ontstaat, kan weer gekoppeld worden aan Spotify.