Deze maand op tv: Hart in Aktie, LEGO MASTERS & Dragons’ Den
Bron: Talpa / William Rutten

Deze maand op tv: Hart in Aktie, LEGO MASTERS & Dragons’ Den

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Er beginnen ondanks de coronacrisis deze maand ook weer een aantal nieuwe programma’s. Wat mag je echt niet missen? Wij zetten de leukste programma’s uit de tv-gids op een rijtje!

Hart in Aktie (vanaf woensdag 8 april bij SBS6)

Wendy van Dijk keert weer terug met haar legendarische tv-programma Hart in Aktie. Er ontstaan tijdens de coronacrisis allerlei initiatieven, waar Wendy graag een steentje aan bij wil dragen. In Hart in Aktie rijdt Wendy met een busje door heel Nederland om hulp te bieden aan mensen die het hard nodig hebben. “We kunnen onmogelijk stilzitten, terwijl hulp op zoveel vlakken op dit moment hard nodig is. Ik hoop dat we met Hart in Aktie een kleine bijdrage kunnen leveren”, zegt de voormalig RTL4-presentatrice.

10 jaar The Passion (donderdag 9 april op NPO 1)

Het tv-spektakel The Passion zal ondanks het cancelen van de reguliere editie vanwege het coronavirus hun jubileumjaar tóch vieren. De omroepen EO en KRO-NCRV komen op Witte Donderdag met een aangepaste versie van The Passion, zonder live band en zonder publiek. In ‘10 jaar The Passion: Geef mij nu je angst’ wordt het paasverhaal vertelt door Johnny de Mol, afgewisseld met indrukwekkende scenes en liedjes uit de afgelopen edities en een online processiemet het bekende Passion-kruis.

LEGO MASTERS (vanaf zaterdag 11 april bij RTL4)

Acht duo’s gaan de strijd met elkaar aan in het nieuwe RTL4-programma LEGO MASTERS. Onder leiding van Ruben Nicolai en de Vlaamse tv-presentator Kürt Rogiers krijgen de acht deelnemende duo’s uit Nederland en Vlaanderen bijzondere LEGO-opdrachten. “Het levert creaties op waarbij je je ogen niet gelooft”, zegt Nicolai. De deelnemers gooien alles in de strijd voor de titel LEGO Master 2020. De kleurrijke creaties van de kandidaten worden beoordeeld door de LEGO-expert BRICKMASTER.

Dragons’ Den (vanaf zondag 12 april op NPO 1)

Het internationale hit-programma Dragons’ Den keert deze maand na ruim tien jaar weer terug op de Nederlandse televisie. In Dragons’ Den krijgen beginnende ondernemers de kans om hun eigen bedrijf te pitchen aan vijf succesvolle zakenmensen voor een investering. Onder leiding van Op1-presentator Sander Schimmelpenninck, die Jort Kelder opvolgt, hopen veertig ondernemers op een investering van de Dragons, dit seizoen bestaande uit Michel Perridon, Nikkie Plessen, Won Yip, Shawn Harris en Pieter Schoen.

Thank you for the music (vanaf vrijdag 17 april bij SBS6)

De muzikale strijd barst volgende week weer los bij SBS6 in Thank you for the music. Kim-Lian van der Meij mag verder met haar muziekshow, waarin teamcaptains Johnny de Mol, Sanne Hans en Danny de Munk het tegen elkaar opnemen. Met behulp van een andere BN’ers spelen Johnny, Sanne en Danny verschillende muzikale spellen. Het team dat een spel wint, mag uit een line-up van zes artiesten de persoon van wie ze denken dat deze het zuiverst kan zingen. Hoe meer zuivere noten, hoe hoger de score.