Stekker uit RTL4-show 5 Uur Live: RTL werkt aan opvolger
Bron: Pixabay

Stekker uit RTL4-show 5 Uur Live: RTL werkt aan opvolger

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De comeback van De 5 Uur Show op televisie bij SBS6 betekent het einde van 5 Uur Live bij RTL4. Dat bevestigd een woordvoerder van RTL tegenover Showbizznetwork.nl. 5 Uur Live verhuist naar SBS6 en gaat daar verder onder de naam De 5 Uur Show. RTL4 werkt momenteel aan een opvolger.

Het nieuws over de terugkeer van De 5 Uur Show bij de familiezender van mediamagnaat John de Mol kwam voor RTL niet als een verrassing. “Wij weten al enige tijd dat SBS gaat starten met de 5 Uur Show in samenwerking met de Nationale Postcodeloterij”, zegt de zendergroep in een reactie.

De Nationale Postcodeloterij is de sponsor van 5 Uur Live én het ochtendzusje Koffietijd. “We hebben bij 5 Uur Live altijd fijn samengewerkt met de Nationale Postcodeloterij.” RTL4 gaat het gat opvullen met een nieuw programma. “Wij werken aan een andere invulling van het 17:00 uur tijdslot in het najaar.”

Het is nog niet bekend wie De 5 Uur Show gaat presenteren. Daphne Bunskoek, die nu 5 Uur Live presenteert, stopt na de zomer met de presentatie. “Op alle andere vragen, ook met betrekking tot de presentatoren, kunnen we nu nog geen antwoord geven”, aldus de woordvoerder. Koffietijd blijft bij RTL4.