John van den Heuvel maakt docuserie over Mocro-maffia
Bron: Videoland

John van den Heuvel maakt docuserie over Mocro-maffia

Geschreven door Pieter Jongsma

John van den Heuvel gaat een vierdelige docuserie maken over de  mocro-maffia. Voor de vierdelige miniserie ‘De jacht op de mocro-maffia’ sprak hij met tal van insiders uit onder- en bovenwereld en reconstrueerde hij de wereldwijde zoektocht van politie en justitie naar de kopstukken van de mocro-maffia.

De miniserie onthult onder meer hoe de politie achter de schuilplaatsen van Taghi en Razzouki kwam en laat met unieke en eigen beelden zien wat voor geheim leven de criminele kopstukken leidden in Dubai en Colombia. ‘De jacht op de mocro-maffia’ laat ook de werkwijze en het volstrekt redeloze geweld zien van ‘moordcommando’s’, die volgens justitie in opdracht van Taghi onder meer advocaat Derk Wiersum, misdaadblogger Martin Kok en de broer van kroongetuige Nabil B. liquideerden.

John van den Heuvel: “In ‘De jacht op de mocro-maffia’ laat ik ook zien hoe Taghi en Razzouki van kruimelcriminelen opklommen tot alom gevreesde misdaadkopstukken en hoe ze zo lang onder de radar van justitie konden blijven. Het is onthutsend hoe georganiseerde misdaad de rechtsstaat Nederland jarenlang zo kon ontregelen.”

De jacht op mocro-maffia vanaf 24 april bij Videoland.