Must-see: Jacht op de Mocro-Maffia geeft bizar inkijkje in Nederlandse onderwereld
Bron: RTL / Nick van Ormondt

Must-see: Jacht op de Mocro-Maffia geeft bizar inkijkje in Nederlandse onderwereld

Geschreven door Vincent Popken Laatste update:

Het aanbod van streamingsdiensten groeit met de dag. Om wat overzicht te brengen in deze digitale jungle van films en series geeft Showbizznetwork.nl elke week een must see-tip. Vandaag komt de kijk-tip van Vincent.

Al een aantal jaren is Nederland in de ban van de zogenaamde Marengo-proces, de strafzaak tegen de Mocro-Maffia. Een prominente verdachte in dit proces is de Utrechtse kroongetuige Nabil B. die in ruil voor strafvermindering getuigt tegen onder meer de kopstukken Ridouan Taghi en Saïd Razzouki. Een serieuze documentaire over de grootste criminele organisatie in Nederland dus. 

Zelf ben ik heel geïnteresseerd in de georganiseerde misdaad in Nederland, dus veel uit deze documentaireserie van misdaadjournalist John van de Heuvel was voor mij wel bekend. Toch worden er wel een paar losse eindjes bij elkaar geknoopt die voor mij nog niet eerder duidelijk waren, waardoor het voor de mensen die er al meer van weten ook interessant is om te volgen. Uniek aan deze serie is dat John van de Heuvel ook de zussen van Nabil B. spreekt. We krijgen dus ook veel nieuwe info vanuit het oogpunt van de kroongetuige.

Ook krijgen we een bijzonder inkijkje in de arrestatie van Saïd Razzouki, de rechterhand van Taghi. Voor de docu reist John van de Heuvel af naar het Colombia waar de crimineel uiteindelijk is gearresteerd. De misdaadjournalist krijgt de hele arrestatie in detail te horen van de openhartige Colombiaanse politie. 

De documentaireserie heeft vier afleveringen en is te zien op Videoland.