RTL4-show LEGO MASTERS bouwt stabiel verder
Bron: RTL

RTL4-show LEGO MASTERS bouwt stabiel verder

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het nieuwe programma, Lego Masters, wist zaterdagavond ruim 1,4 miljoen mensen te bereiken. In het programma vol Lego blokjes viel een koppel af. De reacties op Twitter waren vrijwel allemaal lovend. Een week eerder begon Lego Masters met ruim 1,6 miljoen kijkers. Deze week komt het programma uit op plek drie in het kijkcijferoverzicht. 

NPO 1 zette Sophie Hilbrand in op de vernieuwde zaterdagavond. De Grote Generatieshow begon met mooie kijkcijfers. In totaal wist Sophie zeker 1,2 miljoen mensen te bereiken. Daarna scoorde Dit was het nieuws ook 1,2 miljoen kijkers. In de vooravond was het Kassa dat de meeste kijkers trok. Het consumentenprogramma wist 1,3 miljoen mensen te informeren. 

Terug naar RTL 4, want na Lego Masters bleven de kijkcijfers hoog. All You Need Is Love profiteerde mee van de hoge kijkcijfers. Robert ten Brink wist met het programma vol liefde 1,1 miljoen mensen te bereiken. Daarna zakten de kijkcijfers een beetje in. Beau Blijft Binnen wist namelijk 593.000 kijkers te scoren. 

Bij SBS6 kan de vlag uit! Een herhaling van Ik hou van Holland deed het opvallend goed. Om 20.00 uur schakelden 1,0 miljoen mensen in. Het spelprogramma van Linda de Mol blijft populair. De blonde presentatrice is overigens zondagavond weer te zien. Dan in een herhaling van ‘haar’ kennisquiz, Weet ik veel. Deze herhaling is te zien op haar oude nest, RTL 4.

Jeroen van der Boom had geluk met Ik hou van Holland. Zijn nieuwe talkshow, Hoge Bomen, scoorde bijna één miljoen kijkers. Hij had niemand minder dan Martien Meiland aan zijn vleugel zitten. Het gesprek leverde in totaal een mooie 970.000 kijkers op. Hiermee staat Jeroen op plek twaalf in het kijkcijferoverzicht. 

Naast Lego Masters bestaat de top drie verder nog uit het NOS Journaal van 20.00 uur en het NOS Journaal van 18.00 uur. Om 20.00 uur keken er 2,5 miljoen mensen en om 18.00 uur keken er 1,4 miljoen mensen. 

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.