Van carrièreswitch Lucille Werner tot nieuwe Op1-host: bijlezen in één minuut
Bron: KRO-NCRV / Stijn Ghijsen

Van carrièreswitch Lucille Werner tot nieuwe Op1-host: bijlezen in één minuut

Geschreven door Daniël Schalk

Elke zondag maakt Showbizznetwork.nl een overzicht van het belangrijkste media-nieuws uit de voorbije week. Lees in één minuut de hoogtepunten uit week 44 terug.

LEGO MASTERS krijgt kerstspecial met bekende Nederlanders

RTL4 komt op tweede kerstdag met een speciale uitzending van LEGO MASTERS. In de kerstspecial van LEGO MASTERS gaan zes BN’er-koppels de strijd met elkaar aan om de mooiste LEGO-creatie te bouwen. De duo’s moeten een fantasiehotel bouwen. Met de kerstspecial van LEGO MASTERS wordt door RTL4 aandacht gevraagd voor Stichting Het Vergeten Kind om nieuwe donateurs te werven.

Dennis Ruyer presenteert nieuwe middagshow Radio Veronica

Dennis Ruyer gaat samen met Shownieuws-presentatrice Celine Huijsmans de nieuwe middagshow van Radio Veronica presenteren. Het nieuwe duo is vanaf aanstaande maandag te horen. Celine vervult de rol van zowel sidekick als nieuwslezeres. Dennis en Celine vervangen Wilfred Genee, die met VI naar de ochtend verhuist. Voorheen presenteerde Ruyer elke werkdag een radioprogramma tussen 10:00 en 13:00 uur. Celine was tot deze week nieuwslezeres bij de middagshow van Veronica Inside.

BN’ers gaan elkaar roasten met Sinterklaasgedichten op NPO 1

NPO 1 komt op de dag van de intocht van de goedheiligman met een grote Sinterklaasshow. Onder leiding van hulp-Sinterklaas Erik van Muiswinkel gaan Martijn Koning, Soundos El Ahmadi, Rick Paul van Mulligen, Tina de Bruin, Rayen Panday, Jörgen Raymann en Loretta Schrijver elkaar roasten met pittige gedichten. De BN’ers hebben voor elkaar een gedicht geschreven met een warme knipoog.

Lucille Werner verruilt tv voor politieke carrière bij het CDA

Lucille Werner gaat de landelijke politiek in. De presentatrice staat als tiende op de kandidatenlijst van het CDA. “Na de eerste Mis(s) Verkiezing en het oprichten van de Lucille Werner Foundation in 2006 wist ik het zeker. Ooit wil ik naar Den Haag. En nu is het zover”, schrijft Lucille op Instagram. Lucille stopt met tv en wil volgend jaar namens het CDA de Tweede Kamer in. “Na de verkiezingen van maart 2021 hoop ik als Kamerlid namens het CDA plaats te mogen nemen in de Tweede Kamer.”

SBS6 gaat populaire Netflix-serie Undercover uitzenden

SBS6 heeft de succesvolle Netflix-serie Undercover aangekocht. De vrijdagavond is nu nog het terrein van realityseries als Familie Gillis: Massa is Kassa en Ik Geloof In Mij, maar komende december zendt SBS6 elke vrijdag dubbele afleveringen van Undercover met Tom Waes en Frank Lammers uit. Momenteel is op Netflix iedere zondag een nieuwe aflevering van het tweede seizoen te zien.

Paul de Leeuw gaat vrijdag-uitzendingen Op1 presenteren

Paul de Leeuw wordt toegevoegd aan het presentatieteam van de talkshow Op1. Samen met Astrid Joosten gaat Paul vanaf 6 november de vrijdag-uitzendingen presenteren. Het duo wil de vrijdag-uitzendingen een ‘weekend-gevoel’ geven. Het nieuwe BNNVARA-duo neemt het stokje over van Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg, die de maandag-uitzendingen gaat verzorgen. Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra, die nu de maandag-uitzendingen presenteren, stoppen helemaal met Op1.