Wie wint Expeditie Robinson NL vs BE: De aas, de koning, de boer of de joker?

Wie wint Expeditie Robinson NL vs BE: De aas, de koning, de boer of de joker?

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Vanavond zijn op Videoland de halve finale én de finale van Expeditie Robinson NL vs BE te zien. John blikt vooruit op de finale van Expeditie Robinson NL vs BE. Wie wint dit seizoen?

De aas:

Thomas is de aas in dit spel. Hij zit al geruime tijd op winnaarseiland en is zeker dat hij in de finale zit. Met zijn woeste haardos en baard lijkt hij op afbeeldingen die je vaak ziet bij boeken over Robinson Crusoë.  Als je een ‘Dodentocht’ van 100 kilometer kunt lopen zonder voorbereiding kun je ook afzien. Eenmaal op winnaarseiland heeft hij alle proeven daar gewonnen. Hij is de jongste van de overgebleven 4 deelnemers. Dus heel veel spreekt in zijn voordeel. Wel heeft hij geluk gehad dat bij een proef de andere deelnemers hem lieten winnen waardoor hij op winnaarseiland kwam. Was dat niet gebeurd was zijn expeditie misschien anders gelopen. Maar in mijn ogen verdient hij de finale absoluut.  

De koning:

De oudste van de 4 overgebleven deelnemers, Jorik is zeker de koning van het spel. Hij heeft 5 proeven gewonnen. Is sterk en slim, het mede door hem opgezette pact van 5 (Jorik, Elroy, Anouk, Thomas en Kevin) heeft nog 3 spelers in de strijd. Op winnaarseiland heeft hij echter alle proeven verloren van Thomas. Waarbij moet worden gezegd dat hij een proef verloren heeft door blaren op zijn voeten. De slimheid van Jorik is met name gebleken in puzzelproeven. Ik verwacht Jorik zeker in de finale en hij heeft dit in mijn ogen ook verdiend.

De boer:

Elroy traint militairen zowel mentaal als fysiek. Van hem verwachtte ik het meest, maar tot nu toe valt het tegen. Elroy heeft het Joop Zoetemelk syndroom, heeft geen proef gewonnen, was wel regelmatig tweede. Hij wil liever oneerlijk winnen dan eerlijk verliezen. Misschien moet hij dat gevoel maar eens vinden want tweede worden is geen optie meer. Tot nu toe staat Elroy een beetje in de schaduw van de sluwe Jorik, maar ook Joop Zoetemelk heeft de tour gewonnen dus als Elroy op het juiste moment piekt is alles mogelijk.

De joker:

Koen is de man die op twitter verguist wordt om zijn, inmiddels niet meer zo gele shirt. Koen heeft regelmatig grappen gemaakt over zijn niet zo geweldige intelligentie. Als Koen een denkproef (puzzelen of rekenen) moet doen houdt het wel op. Daarnaast heeft hij al zijn stemmen op Nelleke ingezet wat ook geen geweldig slimme actie was. Maar ondanks zijn zwakte in de denkproeven, ondanks zijn gebrek aan stemmen zit hij nog steeds in de expeditie. Wel heeft Koen het geluk gehad dat Thomas de finale bereikt heeft anders had Thomas hem weggestemd om zo als enige Belg over te blijven in de finale.

De finalisten worden volgens mij Thomas en Jorik en Koen. Thomas is al zeker, Jorik lijkt sterker dan de twee anderen en eigenlijk hoop ik dat Koen weer voor een verrassing zorgt en de finale bereikt waar hij met een puzzelproef direct kansloos is.

Expeditie Robinson NL vs BE is te zien op Videoland.