Vooruitblik Expeditie Robinson All Stars: De kandidaten van 2017 t/m 2019
Bron: RTL / Shotbysud

Vooruitblik Expeditie Robinson All Stars: De kandidaten van 2017 t/m 2019

Geschreven door John Holdorp

Expeditie Robinson-columnist John blikt in twee columns vooruit op de All Stars-editie, vandaag deel 2.

2017: Niels Gomperts en Carlos Platier Luna

Het jaar met zowel bekende als onbekende Nederlanders. De expeditie van Niels Gomperts en Carlos Platier Luna wordt gekenmerkt door meerdere onderlinge duels op finalisten eiland. Niels wint de eerste plaats op finalisten eiland vangt daar krabben en wil die dan niet delen met Kaj die daarna naar finalisten eiland mag. Als Carlos als derde naar finalisten eiland mag daagt hij Niels uit, verliest en moet weer terug. Maar Niels wordt weer door Carlos uitgedaagd als Carlos voor een tweede keer naar winnaarseiland mag en verliest dan. Dus Niels moet terug naar de groep maar ook hij wint zijn proef en mag terug naar winnaarseiland.

Op winnaarseiland kiest hij Carlos voor het duel. In dit geval een eetproef. 200 gram eten van een gebraden kip. Wie daar het dichtste bij zit wint. Niels wint dus moet Carlos weer terug. Niels hoopt Carlos uiteindelijk weg te kunnen stemmen. Maar Carlos wint weer een proef en komt weer naar winnaarseiland waar hij dan maar eens Kaj uitkiest voor het duel. De winnaar van dit duel is de eerste finalist. Kaj wint en wordt de eerste finalist. 

Carlos, Niels, Shelly en Soundos moeten strijden voor de 2e finaleplaats. Die misschien tot verbazing van velen gewonnen wordt door Soundos. De 3e finalist wordt uiteindelijk bepaald in een strijd tussen Carlos, Niels en Shelly. Dit is een evenwichtsbalk proef waar Carlos ervaring mee heeft. Hij wint deze proef dan ook en wordt de derde finalist. Carlos, Kaj en Soundos strijden uiteindelijk om de titel waarbij uiteindelijk op doelen moet worden geschoten en Carlos wint deze strijd en is de Robinson van 2017.

2018: Gregory Sedoc, Dominique Hazeleger en Jan Bronnikreef

Boer Jan speelde eigenlijk een onopvallende expeditie. Kreeg af en toe wel een stem in de eilandraad. Is niet zo goed in de proeven maar wint op een beslissend moment een duel tegen Laurie en Steven waardoor hij finalist wordt. In de finale ligt hij eerst achter op de anderen maar op het einde loopt hij in, opent als eerste een luik en wint de expeditie.

Dominique is de ander onbekende zij en Steven Brunswijk kunnen het heel goed samen vinden. Ze krijgt ook regelmatig info van hem. Ze wint een hang proef, is tweede bij een schietproef maar krijgt ook 6 stemmen op een eilandraad. Hier krijg echter een andere kandidaat 13 stemmen. Als Dominique een eetproef wint van Loiza is ze zeker van de halve finale. Ze verliest echter van Gregory in het beslissende duel op winnaarseiland waardoor Gregory de 1e finalist wordt. Maar Dominique wint weer een proef, nu van Laurie en Steven om finaliste te worden en hier te verliezen van Jan.

Gregory is de laatst overgebleven van de bekende Nederlanders. Gregory probeert het spel te beïnvloeden door zijn mening te geven over anderen en door plannetjes te maken. Historisch is het moment waarop ze iets met water moeten vullen. Hij beseft niet dat hij 2 uiteinden dicht moet houden en vult zo wel heel weinig water iedere keer. Maar hij wint meerdere proeven en dus immuniteit. Tijdens een duel met Steven op winnaarseiland geeft Steven aan express te willen verliezen om met zijn vele stemmen het verdere verloop te beïnvloeden. Hierdoor is Gregory meteen zeker van de halve finale. Als hij dan ook een duel tegen Dominique wint is hij de 1e finalist om te verliezen van boer Jan.

2019: Hugo Kennis en Mariana Verkerk

Mariana Verkerk, de eigenzinnigste van dit seizoen. Publieke Vijand nummer 1 op socialmedia wat echter veranderde in publiekslieveling nummer 1 met een veelvuldig gebruik van de hashtag #teammariana. Mariana begon haar expeditie niet goed, voelde zich snel buitengesloten. Kreeg vaak tegenspraak maar wist wel te scoren met een maaltijd met zelfgemaakte flatbread en jam. Mariana bleef haar eigen principes trouw en sloot zich niet aan bij een bondje. Ze wisselde van bondjes.

Als Akwasi bij een proef Mariana mee moet sleuren wordt hij boos. Akwasi, die gedurende de gehele expeditie een beetje de 'bitch' was van Fien en Yvette weet samen met Calvijn bij een schietproef 3 bordjes van Mariana stuk te schieten waarop zij naar duivelseiland moet. Hier wint ze echter direct een proef met deels puzzelen en deel eten en mag weer terug. Tim neemt na zijn winst in een proef Marian mee naar finalisten eiland en bij hun terugkomst weten ze Fien eruit te spelen. Nadat ook Yvette weggestemd is en Akwasi zonder steun achterblijft gaat het op de eilandraad tussen Akwasi en Marian en verliest Akwasi dit waardoor Mariana halve finaliste is. Ze kan nog 2 keer strijden voor een plaats in de finale maar dit redt ze niet. 

Hugo Kennis. Ook zijn expoeditie begint niet goed. Hij wordt onwel van de hitte. Hij wordt dan door Fien overgehaald veel stemmen in te zetten wat niet nodig blijkt te zijn. Maar Hugo weet tot de samensmelting erin te blijven en wint dan een proef waardoor hij naar winnaarseiland mag en zeker is van de finale als hij die plaats in duels weet te verdedigen. En daarna wordt het heel saai, hij wint steeds elk duel en komt zo in de finale. In de finale weer een schietproef. Hugo schiet als eerste een doel kapot, Eva als tweede en daarna niets meer. Ook een nieuwe schietsessie de tweede dag brengt geen verandering. Hugo 1, Eva 1, Maar omdat Hugo als eerste een doel stuk schoot is hij de winnaar.

Conclusie

Met al deze kandidaten wordt het dus een pittige expeditie, veel doorzetters, iedereen wil winnen en de beste van de beste worden. Mogelijk wordt bepalend hoe de onderlinge verhoudingen tussen de mensen uit hetzelfde jaar zijn. Worden oude vetes meegenomen (Dio en Thomas) of zien ze elkaar als iemand die ze kennen waarmee ze samen kunnen werken. Ontstaat er een boerenverbond? De kans is groot dat de deelnemer(s) die als sterkste worden gezien snel weggestemd worden. Dit belooft in ieder geval een zeer leuk seizoen te worden.

Expeditie Robinson: All Stars is vanaf donderdag 24 februari, wekelijks, om 20:30 uur te zien op RTL4. Niks missen van Expeditie Robinson? Word lid van onze Facebook-groep!